بزرگترین طرح تجمیع منطقه 13 اینجاست

به گزارش وبلاگ تکنولوپ، طرح تجمیع، یکی از فعالیت های اثرگذار برای کاهش وسعت بافت فرسوده است که در محله ها اجرا می شود.

بزرگترین طرح تجمیع منطقه 13 اینجاست

وبلاگ تکنولوپ- مژگان مهرابی: این طرح طی چند سال اخیر بارها در منطقه 13 اجرا شده و بازتاب خوبی هم داشته است. اما طرح تجمیع 16 پلاک برای نخستین بار در این منطقه اجرا می شود و از اقدامات مهم و ارزنده ای است که برای مقابله با بحران و زیباسازی نمای شهری انجام می شود. این طرح از سال 91 پیگیری شده و بعد از 8 سال تلاش بی وقفه کارشناسان دفتر توسعه نوسازی محله اسدی و زاهد گیلانی اردیبهشت امسال به ثمر رسیده است. به گفته مهدی حقی رئیس دفتر توسعه نوسازی محله اسدی، به جای 16 پلاک فرسوده و ریزدانه قرار است مجتمع 35 واحدی با 35 پارکینگ ساخته شود. او این اقدام را تحولی در حوزه شهرسازی می داند. همراه با حقی از کارگاه عمرانی پروژه تجمیع 16 پلاک بازدید کردیم.

ابتدای خیابان ثارالله تابلوی کوچه باقری نژاد به چشم می خورد. کوچه باریکی که قرار است عرض آن از یک متر به 6 متر تغییر کند و به جای خانه های 30 ـ 40 متری، یک مجتمع بزرگ و بلندمرتبه ساخته شود. مهدی حقی رئیس دفتر توسعه نوسازی محله اسدی در این باره می گوید: عرض کوچه باقری نژاد تا قبل از تخریب خانه ها یک متر بود. خانه ها همه ریزدانه بودند و امکان امدادرسانی در این کوچه صفر بود. حتی به زحمت 2 نفر از کنار هم رد می شدند. تأسیسات خانه ها فرسوده بود و با کوچک ترین جرقه ای حادثه ای بزرگ اتفاق می افتاد. برای همین از همان سال 91 که دفاتر توسعه نوسازی در محله های فرسوده شکل گرفت برای تجمیع خانه های این کوچه اقدام کردیم.

سال 91 تا سال 99، مدت زیادی است. 8 سال برای اجرای طرح تجمیع زیاد به نظر می رسد. چرایی طولانی شدن طرح را حقی این گونه پاسخ می دهد: راضی کردن مالکان این کوچه برای تجمیع خانه هایشان کار راحتی نبود. یک به یک به خانه ها رفته و با مالکانشان گفت وگو کردیم و از مزایای تجمیع برایشان گفتیم. یکی از مالک ها خانم سالمندی بود که فرزندانش موافقت نمی کردند مادرشان در دوران سالخوردگی درگیر ساخت وساز خانه شود. تا زمانی که او مرحوم شد و فرزندانش رضایت دادند. ابتدای امر 15 پلاک بود اما به محض به نتیجه رسیدن کار یکی از مالک هایی که موافقت نمی کرد اعلام رضایت کرد و شد 16 پلاک.

مهدی حقی / رئیس دفتر توسعه نوسازی محله اسدی

  • آینده درخشان برای کوچه باقری نژاد

بن بست باقری نژاد به بن بست علیخانی راه دارد و بعد از تجمیع تحولی در محله ایجاد می شود. حقی می گوید: برای اجرای این طرح شورایاری محله خیلی همراهی کرد. سال 96 تفاهمنامه ای نوشته شد و از آن زمان تا به امروز سازمان نوسازی مسئولیت طراحی پروژه را برعهده گرفته است. صدور پروانه زمانبر بود. از سال گذشته اهالی ودیعه مسکن را دریافت کرده و خانه ها را تحلیه کردند. از اردیبهشت امسال تخریب و خاکبرداری انجام شده و وارد مرحله گودبرداری شدیم.

همچنین عابث برزنویی سرمایه گذاری که برای تجمیع 16 پلاک اقدام کرده، آینده درخشانی را برای اهالی کوچه پیش بینی می کند. او پیشنهاد می دهد از داخل کارگاه بازدید کنیم. نکات ایمنی برای اجرای این طرح رعایت شده است. دورتادور زمین گودبرداری شده با حصار فلزی پوشیده شده و حتی داخل آن را نمی توان دید چه برسد به اینکه کسی دچار حادثه شود. از این رو برای دیدن کارگاه از در کوچکی که در کوچه باقری نژاد واقع شده است وارد می شویم.

فضای بزرگی که به گفته برزنویی 700 متر می شود. او می گوید: 16 پلاک در این کوچه قرار داشت. 30 متری، 45 متری و بزرگ ترین شان 70 متری بود. عرض کوچه هم یک متر بود که حالا 6 متر می شود. مجتمع مسکونی 2 طبقه پارکینگ دارد و 7 طبقه مسکونی. پارکینگ 3 ورودی دارد، اولی از داخل کوچه باقری نژاد، دومی کوچه علیخانی و سومی خیابان ثارالله.

عابث برزنویی / سرمایه گذار

  • تحویل در سال 1401

مجتمع جدید کوچه باقری نژاد، بزرگ ترین پروژه تجمیع در این محدوده به شمار می آید. برای آن 2 دستگاه آسانسور تعریف شده و حیاط بزرگی دارد که اهالی می توانند از فضای سبز آن استفاده کنند. برزنویی می گوید: طراحی آپارتمان های این مجتمع به گونه ای است که متراژ واحدها با هم متفاوت است. آپارتمان هایی که تحویل اهالی می شود دو برابر ملک خودشان است. اگر خانه ای 60 متر بوده آپارتمان آن 120 متری است. روی تابلوی زردرنگی که مشخصات ساختمان را به رخ می کشد، نوشته شده، زمان بهره برداری: سال 1401. این نشان می دهد تا 2 سال آینده خانه های فرسوده محله اسدی جای خود را به مجتمعی زیبا و نو می دهند.

  • خانه هایمان را ایمن کنیم

طرح تفصیلی و تجمیع ریز دانه ها واژه ناآشنایی برای شهفرایندان نیست. حداقل با فرهنگسازی که مدیریت شهری درباره این طرح انجام داده اغلب مردم می دانند که این طرح چه تبعاتی دارد و چه تأثیری بر فرایند زندگی شهری شان می گذارد. کلید خوردن این طرح از سال 91 انجام شد. با این رویکرد که سروسامانی به بافت فرسوده محله ها بدهد و خانه ها را از حالت کهنگی و ناامن بودن درآورد و شکل و شمایل نو و زیبایی به آنها دهد. بخواهیم منصف باشیم اگر تجمیع به صورت کامل و جامع اجرا شود نتیجه مطلوبی در زیباسازی منظر شهری و ایمن سازی ساختمان ها دارد. علاوه بر آن محله های یک شهر نونوار شده و از حالت فشردگی و فرسودگی بیرون می آید. مهم ترین اتفاق تعریض خیابان ها و معابر است و نکته دیگر، کاهش خطر هنگام بروز حوادث غیرمترقبه است.

به گفته کلام الله نظری سرپرست معاونت شهرسازی و معماری منطقه 13 اگر مردم به نوسازی و تجمیع تشویق می شوند، باید تسهیلاتی هم برای آنها در نظر گرفته شود تا برای انجام این طرح رغبت پیدا کنند. او می گوید: این امر را هم نباید نادیده گرفت که بعضی از محله های منطقه 13، کم برخوردار هستند و ساکنان آن نیاز به حامی مالی دارند تا بتوانند خانه شان را نونوار کنند. طبق آمار به دست آمده از معاونت شهرسازی و معماری، از وسعت 9283 هکتاری منطقه 13، 7/35 هکتار به محله اسدی تعلق دارد. نظری می گوید: 1645 پلاک در این محله است که از این تعداد فقط 403 پلاک اقدام به نوسازی کرده اند.

او در ادامه با اشاره به اینکه وقتی حرف از نوسازی به میان می آید اغلب مردم تصور می کنند، وظیفه شهرداری است که مسائل پیش روی نوسازی را از میان بردارد در صورتی که این امر برعهده سازمان نوسازی است. متذکر می شود: سازمان نوسازی برای پیشبرد کار، دفاتر توسعه نوسازی را در محله ها راه اندازی کرده است. کارشناسان دفاتر توسعه نوسازی همواره پیگیر امور ساخت وساز هستند و شهفرایندان را ترغیب به تجمیع خانه های فرسوده و ریزدانه می کنند. شهرداری در حوزه نوسازی به آنچه متعهد بوده اعم از طبقه اضافه و صدور رایگان پروانه عمل کرده است. از قرار معلوم باقی سازمان ها مثل اداره آب و برق و گاز موظف به همکاری و واگذاری انشعاب رایگان به مردم بوده اند که متأسفانه در همان ابتدای راه از ادامه همکاری سرباز زده اند. نکته دیگر اعطای وام است که این کار صورت می گیرد اگرچه شاید فرایند کندی داشته باشد. به هر حال باید متذکر شد نوسازی بافت فرسوده موضوعی نیست که فقط از عهده شهرداری برآید، باید دیگر نهادها همکاری کنند.

منبع: همشهری آنلاین

به "بزرگترین طرح تجمیع منطقه 13 اینجاست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بزرگترین طرح تجمیع منطقه 13 اینجاست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید