فیلم و تصاویر ، مردی که بدون پا قله دماوند را فتح کرد و مثل باد می دود! ، توانایی های خارق العاده این ورزشکار ایرانی را ببینید
به گزارش وبلاگ تکنولوپ، قصه زندگی سجاد سالاروند از داستان فیلم های ابرقهرمانی سینما چیزی کم ندارد؛ جایی که قهرمان داستان مثل ققنوسی از دل خاکستر برمی خیزد و بعد از مرهم گذاشتن روی زخم هایش چنان به سوی هدف می تازد که هیچ سدی جلودارش نیست. داستان زندگی این ورزشکار شگفت انگیز را بخوانید.
وبلاگ تکنولوپ - حسن حسن زاده: سالاروند تا پیش از آن سانحه رانندگی تلخ و از دست دادن پاهایش، یک ورزشکار معمولی بود با رویاهایی در حال فراموشی. اما مثل همه فیلم های ابرقهرمانی که قهرمان اصلی داستان از دل حادثه برمی خیزد، سجاد هم پس از آن تصادف تازه داستان زندگی خودش را رقم زد. او این بار با 2 پای مصنوعی به جنگ سرنوشت رفت و حالا تنها کوهنوردی است که با 2 پای مصنوعی بام ایران، ترکیه و ارمنستان را فتح نموده است. سجاد مدتی است که با همکاری یک موسسه خیریه به تهیه دست و پای مصنوعی برای بچه ها معلول و تشویق آنها به ورزش مشغول است و به تازگی به اولین پاراگلایدرسوار معلول ایرانی تبدیل شده است. در ادامه داستان مهیج زندگی سجاد را که این روزها در اردوی تیم ملی دو و میدانی به عنوان اولین و تنها دونده معلول کلاس T43 ایران برای افتخارآفرینی در آسیا تمرین می نماید بخوانید.
خواندنی های بیشتر را اینجا دنبال کنید
نیمه شب رخ داد
نیمه شب اول فرودین 1395 را هرگز فراموش نمی نماید؛ همان شبی که سرنوشت به ظاهر حادثه ای تلخ برای او رقم زد اما با گرفتن پاهایش، بال هایی به او داد تا زودتر به آرزوهایش برسد. سجاد سالاروند ورزشکار موفقی که این روزها برای افتخارآفرینی با پیراهن تیم ملی دو و میدانی ایران تمرین می نماید، پیش ازآن حادثه یک ورزشکار معمولی بود؛ مثل هزاران ورزشکاری که هنوز استعدادهای واقعی خودشان را کشف ننموده اند و سقف آرزوهای شان موفقیت در رقابت های کوچک است. روایت قصه زندگی سجاد بدون مرور جزئیات آن حادثه دردناک لطفی ندارد؛ حادثه ای که تلخ ترین خاطره و همزمان نقطه عطف زندگی او است. می گوید: نیمه شب سال 90 بود و بزرگراه تهران کرج مثل همواره شلوغ. با سرعت مناسب مشغول رانندگی بودم که ناگهان خودرویی با سرعت زیاد از پشت سر با خودروی من برخورد کرد. بعد از آن همه چیز سیاه شد. دقایقی بعد که با صدای همهمه مردم به هوش آمدم، اطرافم پر از خون و فلز بود. گاردیل حاشیه بزرگراه کابین ماشین را شکافته و در همان لحظه برخورد هر دو پایم را قطع نموده بود.
خودرو سجاد پس از تصادف و حادثه ای که برای او در اثر این سانحه رانندگی رخ داد
خود امدادگری
سجاد کوهنورد بود؛ از آن کوهنوردهایی که دوره امداد را گذرانده و برای امدادرسانی در حوادث آماده اند. پس آموخته هایش را به کار گرفت تا جلوی خونریزی را بگیرد: ترافیک آنقدر سنگین بود که آمبولانس یک ساعت بعد از تصادف به محل حادثه رسید. مردم اما به یاری آمدند و با همراهی آنها اقدامات اولیه را انجام دادم. با یک کمربند پای چپم را از بالای زانو بستم و با کش باربندی که یکی از رانندگان به من داد جلوی خونریزی پای راستم را گرفتم.
در آن حادثه تلخ، سجاد هر دوی پای خود را از دست داد
فتح دماوند با دو پای مصنوعی
ادامه قصه زندگی سجاد شبیه داستان های باورنکردنی است؛ داستان هایی که قهرمان قصه مثل پروتاگونیست های تراژدی های یونانی از عمق سیاهچاله ناامیدی دست روی زانو می گذارد و در نبرد با سرنوشت به نوک قله موفقیت می رسد. کوهنوردی که در لحظات پرالتهاب پس از تصادف به خودش امدادرسانی کرد، آنقدر به توانایی هایش ایمان داشت که فقط 14 ماه بعد از قطع شدن هر دوپایش این بار در هیبتی متفاوت بام ایران را فتح کند. ادامه قصه از زبان خودش شنیدنی تر است: خیلی زود قطع شدن پاهایم را پذیرفتم. دکترها گفتند یک سال طول می کشد که بتوانی روی پاهای مصنوعی ات بایستی. اما آنقدر دلتنگ راه رفتن بودم که فقط 6 ماه بعد از حادثه به پاهای جدیدم خود گرفتم و چند قدمی راه رفتم. سجاد از فتح دماوند می گوید؛ فتح مرتفع ترین قله ایران که برای او حکم نقطه شروع یک راستا تازه بود: روزی که اولین قدم هایم را با پاهای مصنوعی برداشتم، به کارکنان مرکز ساخت پروتز گفتم چند ماه بعد راهی دماوند می شوم. اما گفتند فقط چند ماه طول می کشد که راه رفتن ساده را یاد بگیری. از آن روز به بعد فتح دماوند شد همه فکر و ذکر من. روز و شب برای این هدف تمرین می کردم. 2 ماه بعد از دریافت پروتز توچال را فتح کردم و 15 ماه بعد هم روی قله دماوند عکس یادگاری گرفتم؛ این بار اما به عنوان اولین کوهنورد ایرانی که با 2 پای مصنوعی بام ایران را فتح می نماید.
مدال طلای فستیوال جهانی سنگ نوردی
فتح دماوند با دو پای مصنوعی و شکستن این رکورد عجیب اما برای سجاد راضی نماینده نبود. سالاروند پس از آن حادثه به ورزشکاری تبدیل شد که برای شکستن هر رکورد و تن دادن به هر چالشی آماده است. فتح بام ایران نه اوج آرزوهایش بلکه نقطه شروع هدف هایش بود. او این بار سراغ دیواره بیستون رفت تا به اولین ایرانی تبدیل گردد که با 2 پای مصنوعی به این دیواره سنگی صعود می نماید: پیش از آن تصادف، ترس از ارتفاع داشتم. برای یک کوهنورد و صخره نورد خنده دار است که از ارتفاع بترسد. اما من این نقطه ضعف را داشتم. وقتی دماوند را با 2 پای مصنوعی فتح کردم، به خودم گفتم حالا وقتش است که بر این ترس هم غلبه کنی. این بار سراغ دیواره سنگی بیستون رفتم. وقتی از راستا هایروس که سخت ترین راستا صعود به دیواره است به هدفم رسیدم، انگار برای همواره با آن ترس هم خداحافظی کردم. این صعود در چهارچوب فستیوال جهانی صخره نوردی در کرمانشاه انجام شد و من اولین معلول جهان شدم که با 2 پای مصنوعی از دیواره 700 متری بیستون صعود می نماید. سجاد صعود به دیواره علم کوه از گرده آلمان ها و صعود به دماوند از جبهه شمالی را هم در کارنامه اش دارد و همه این افتخارات را با 2 پای مصنوعی کسب نموده است.
یک روز بام جهان را هم فتح می کنم
رکوردشکنی های سجاد در کوهنوردی به همین جا ختم نمی گردد. او حالا تنها کوهنورد معلول ایرانی است که بام سه کشور جهان را فتح نموده است. خودش می گوید: بعد از فتح دماوند به ترکیه رفتم تا بام این کشور یعنی قله آرارات را هم فتح کنم. این صعود برون مرزی که با همراهی جمعی از کوهنوردان انجام شد، انگیزه فتح بام کشور ارمنستان را هم به من داد. پس از آن راهی ارمنستان شدم و در فصل زمستان به قله آراگات بام کشور ارمنستان هم صعود کردم. تا امروز هیچ کوهنورد معلولی در جهان آرارات و آراگات را فتح ننموده است. سجاد این روزها رویایی بزرگ در سر دارد؛ رویای فتح بام جهان که هدف غایی او در کوهنوردی است و بر دستیابی به آن روز و شب تمرین می نماید. می گوید: برای یک کوهنورد چه افتخاری بالاتر از فتح اورست وجود دارد؟ برای من که پیش از تصادف یک کوهنورد معمولی بودم، فتح اورست یک رویای بزرگ است. تا امروز فقط 2 کوهنورد معلول در جهان به این رویا دست پیدا نموده اند. اگر من با 2 پای مصنوعی قله اورست را فتح کنم اولین معلول ایرانی و سومین کوهنورد معلول در جهان می شوم که در بلندترین نقطه جهان ایستاده.
من یوسین بولت ایرانی هستم
سجاد به یویسین بولت ایرانی هم معروف است. شاید کمی عجیب به نظر برسد که این لقب را به معلولی که از ناحیه هر 2 پا قطع عضو است بدهند. اما سجاد در دویدن آنقدر سریع است که بارها در رقابت با دوندگان سالم هم زودتر از خط انتها عبور نموده. او به پیراهن تیم ملی دو و میدانی معلولان ایران هم رسیده و اولین و تنها دونده کلاس T43 ایران است.
سجاد این روزها سخت مشغول تمرین است تا برای کسب مدال در بازی های پاراآسیایی چین که سال آینده برگزار می گردد، آماده باشد. خودش از ماجرای ورود به جهانی دو و میدانی می گوید: وقتی برای اولین بار روی پاهای مصنوعی ام ایستادم، با خودم گفتم یعنی می گردد که یک روز دوباره دویدن را تجربه کنم؟ آن لحظه دویدن رویایی دور از دسترس به نظر می رسید. اما کوهنوردی و تمرین های روزانه باعث شد بدنی ورزیده و آماده داشته باشم و به تحقق این رویا هم فکر کنم.
پس از حدود 2 سال تمرین دو و میدانی، رکورد سجاد در دو 200 متر به حدود 24 ثانیه رسید. یک قیاس ساده با رکوردهای برتر جهانی نشان می دهد، سجاد امید زیادی برای کسب مدال در بازی های آسیایی دارد. می گوید: رکوردهای برتر جهانی دو 200 متر در کلاس T43 بین 23 تا 26 ثانیه است. از آنجایی که در این ماده هیچ ورزشکاری در ایران نداریم، با دوندگان سالم تمرین می کنم. این روزها سخت کوشش می کنم که کشورم در دو و میدانی کلاس T43 برای اولین بار صاحب مدال گردد.
اولین و تنها پاراگلایدرسوار معلول ایرانی
وقتی سجاد می گوید سرنوشت پاهایم را گرفت اما در عوض بال پرواز به من داد، خیلی هم بیراه نگفته. او اولین و تنها معلول ایرانی با دو پای مصنوعی است که گواهی نامه فوق سبک خلبانی را از سازمان هواپیمایی دریافت نموده و تبدیل به یک پاراگلایدرسوار حرفه ای شده است. می گوید: پاراگلایدر سواری احتیاج به قدرت بدنی بالا دارد؛ مخصوصا هنگام تیک آف و فرود که ورزشکار باید پاهای قوی داشته باشد. برای من که 2 پای مصنوعی دارم، چالش سختی بود اما خداوندی که دو پای من را گرفت بال پرواز به من داد تا در پی استعدادهایم بگردم و به هدف هایم برسم. حالا من تنها معلول پارگلایدرسوار ایرانی هستم.
پویش گام های پایدار
سالاروند تجربیات 5 سال اخیر زندگی اش را در اختیار دیگر معلولان قرار می دهد. او اکنون مسئول پویش گام های پایدار خیریه خادمین علی ابن ابیطالب(ع) است؛ خیریه ای که زیر نظر پهلوان رسول خادم اسطوره کشتی ایران فعالیت می نماید و یکی از خدماتش رسیدگی به شرایط معلولان است. سالاروند در پویش گام های پایدار با همراهی چهره هایی چون پرویز پرستویی سراغ بسیاری از معلولان قطع عضو رفته تا با یاری خیران برای آنها پروتز تهیه و رویای راه رفتن را برای شان محقق کند. می گوید: هدف ما در پویش گام های پایدار تهیه دست و پای مصنوعی برای افراد قطع عضو است. تا امروز برای 20 معلول قطع عضو پروتز مصنوعی تهیه نموده ایم، اما فعالیت ما فقط به تهیه پروتز محدود نمی گردد. هزینه بیمارستان و جراحی ها هم در پویش گام های پایدار پوشش داده می گردد. از طرفی من کوشش می کنم تجربیات ورزشی ام را با بچه ها مستعد در میان بگذارم تا آنها هم با ورود به جهانی ورزش پله های موفقیت را طی نمایند.
سجاد مدال طلای مسابقات برج نوردی در برج میلاد را هم کسب نموده، او 1693 پله برج میلاد را در 35 دقیقه دویده است
منبع: همشهری آنلاین