چای و قهوه خود را سبز کنید
به گزارش وبلاگ تکنولوپ، مردم چین از دیرباز چای سبز را به عنوان یک نوشیدنی دارویی مصرف نموده و می نمایند و به علت اهمیت ویژه این گیاه، اصول خاصی نیز برای تهیه آن دارند. به تازگی علاوه بر مردم چین، چای سبز در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله ایران هواداران فراوانی یافته است. علت اصلی این استقبال، آشنایی مردم دیگر کشورها با خواص درمانی این نوع نوشیدنی است. هر چند در مواردی توصیه و پیشنهاد مردم به یکدیگر، عامل اصلی مصرف بعضی مواد غذایی یا نوشیدنی ها
چای و قهوه خود را سبز کنید
یک ضرب المثل چینی می گوید: اگر سه روز غذا نخورید، بهتر از آن است که یک روز از نوشیدن چای سبز محروم شوید.
مردم چین از دیرباز چای سبز را به عنوان یک نوشیدنی دارویی مصرف نموده و می نمایند و به علت اهمیت ویژه این گیاه، اصول خاصی نیز برای تهیه آن دارند. به تازگی علاوه بر مردم چین، چای سبز در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله ایران هواداران فراوانی یافته است. علت اصلی این استقبال، آشنایی مردم دیگر کشورها با خواص درمانی این نوع نوشیدنی است. هر چند در مواردی توصیه و پیشنهاد مردم به یکدیگر، عامل اصلی مصرف بعضی مواد غذایی یا نوشیدنی ها است، اما در خصوص چای سبز علاوه بر توصیه دهان به دهان، پژوهشگران نیز خواص دارویی آن را تأیید نموده اند. نوشیدن روزانه سه تا چهار فنجان چای سبز مانع از ابتلا به بسیاری از بیماری ها می گردد. پژوهشگران 25 مورد را به عنوان دلایل اصلی مصرف چای سبز می دانند.
گیاه چای، در آب و هوای گرم رشد می نماید. برای فراوری چای معمولاً برگهای کوچکتر و جوانتر انتخاب می شوند. در مجموع سه نوع چای وجود دارد: چای سیاه، چای سبز و چای اولانگ (نوعی چای چینی). مزیت چای سبز بر چای های دیگر این است که کمتر تحت تأثیر فرآیند قرار گرفته و ترکیبات موجود در آن پایدار به جای مانده است. چای سبز به عنوان یک ترکیب ضد سرطان و آنتی اکسیدان شناخته شده است. تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن مرتب چای سبز می تواند در پیشگیری و درمان بیماری های لاعلاجی مثل سرطان بسیار مؤثر باشد.
بسیاری از خواص چای سبز مربوط به ماده ای به نام کاتچین است که فعالیت ضد اکسیدانی آن بسیار بالا بوده و نسبت به آنتی اکسیدان های معروفی چون ویتامین های C و E بسیار قویتر عمل می نماید. نوشیدن چای سبز می تواند احتمال ابتلا به بیماری های مختلف را کاهش دهد؛ از بیماری های ساده باکتریایی گرفته تا بیماری های مزمنی چون بیماری های قلبی، سکته، سرطان، مسائل دهانی دندانی، و ... گیاه چای گل بزرگی است که دارای برگهای همواره سبز است و همانطور که اشاره شد، چای سبز بومی کشور چین است و در آن کشور بیش از پنج هزار سال مورد مصرف بوده است. امروزه چای در تمامی نقاط آسیا و بخش هایی از خاورمیانه و آفریقا نیز کشت می گردد. چای سیاه تخمیر داده می گردد و به مقدار چای سبز سالم نیست. چای سبز تخمیر داده نمی گردد و چای اولانگ نیمه تخمیر شده است.
مروری بر خواص چای سبز
جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی
بعلاوه مصرف چای سبز می تواند از بروز بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری کند. مصرف روزانه 5 فنجان یا بیشتر از این چای می تواند تا 61 درصد از بروز بیماری های قلبی بکاهد. وجود رادیکال های آزاد در سرخرگ می تواند منجر به بروز بیماری های قلبی عروقی گردد. در حالی که کاتچین موجود در چای سبز قادر است از پوشش درونی سرخرگ در برابر رادیکال های آزاد محافظت نموده و به این وسیله از بروز بیماری های قلبی جلوگیری کند. در ژاپن با وجود اینکه استعمال سیگار بسیار رایج و معمول است، اما کم ترین آمار بیماری های قلبی در آنها گزارش شده است. بعلاوه از آنجائی که چای سبز موجب کاهش کلسترول بد LDL، تری گلیسیرید و فیبرینوژن پروتئینی در خون که در شکل گیری لخته خون نقش دارد می گردد، به این وسیله قادر است آرترواسکلروز (سخت شدن سرخرگ ها) را مهار کند.کاهش تری گلیسیرید
کاتچین موجود در چای سبز، فعالیت آنزیم لیپاز (آنزیم مسئول هضم چربی ها) پانکراس (لوزالمعده) را مهار می نماید. در نتیجه، شکسته شدن چربی و تبدیل آن به اجزای قابل جذب با سرعت بسیار کمی صورت می گیرد. با توجه به اینکه افزایش تری گلیسیرید خون بعد از مصرف هر وعده غذایی یک ریسک فاکتور در بروز بیماری های قلبی است، مصرف یک فنجان چای سبز در بین وعده های غذایی روشی مناسب در کاهش تری گلیسیرید خون است.ضد انعقاد
چای سبز منجر به رقیق شدن خون شده و از لخته شدن خون جلوگیری می نماید. با مصرف گوشت و روغن های غیراشباع گیاهی مثل روغن ذرت و سویا، ترکیباتی در بدن ایجاد می گردد که منجر به ایجاد پلاک های خونی می گردد. در حالی که با مصرف چای سبز خون رقیق شده و از لخته شدن خون جلوگیری می گردد. نکته دیگر این است که معمولاً بعد از حمله قلبی، پروتئین هایی در بدن فراوری می گردد که منجر به مرگ سلولی می شوند. در حالی که کاتچین موجود در چای سبز فعالیت این پروتئین را متوقف نموده و به این وسیله سکته های مغزی و قلبی را به حداقل رسانده و سرعت بهبود را افزایش می دهد.کاهنده ی فشارخون
مصرف نیم تا 2/5 فنجان چای سبز در روز احتمال بروز پرفشاری خون را تا 64 درصد کاهش می دهد.جلوگیری از دیابت
معمولاً با افزایش سن، قند خون هم کم کم بالا می رود؛ خصوصاً اگر به رژیم غذایی خود توجه کافی نداشته باشیم، وزن به مرور زمان بالا رفته و در پی آن احتمال بروز دیابت نوع 2 هم افزایش می یابد. مصرف روزانه 5 فنجان چای سبز می تواند از بروز دیابت جلوگیری کند. چای سبز قادر است از عوارض ناشی از دیابت همانند آب مروارید و بیماری های کلیوی هم به طرز شگفت انگیزی جلوگیری کند؛ بعلاوه چای سبز قادر است جذب روده ای گلوگز و چربی را کاهش دهد و به این وسیله منجر به کاهش وزن در فرد می گردد. وزن افرادی که چای سبز مصرف می نمایند 01 تا 81 درصد کم تر از افرادی است که چای سبز مصرف نمی نمایند.دیگر فواید
چای سبز قادر است از بروز سرطان جلوگیری کند. مقدار شیوع سرطان هایی چون پستان، کولون، پوست، پانکراس و معده، در بین افرادی که چای سبز می نوشند، بسیار کمتر است. مطالعات حاکی از آن است که مصرف بیشتر چای سبز با کاهش بروز سرطان سینه ارتباط دارد. چای سبز بعلاوه قادر است کبد را سم زدایی نموده و از تجمع چربی در کبد جلوگیری کند. چای سبز نقص و کمبود استروژن را در دوران یائسگی جبران نموده و از پوکی استخوان جلوگیری می نماید. در نهایت اینکه چای سبز منجر به ایجاد آرامش روح و روان شما می گردد و در نتیجه مصرف عصرانه آن برای برطرف خستگی توصیه می گردد.نگهداری و استفاده
برای تازه و معطر ماندن چای سبز بهتر است آن را در ظرفی تیره ریخته و در کابینتی به دور از نور و رطوبت قرار دهید. برای هر نفر یک قاشق مرباخوری چای سبز را در قوری ریخته و به ازای هر قاشق، یک لیوان آب با دمای 80 درجه (از آب جوش کمی خنک تر) به آن اضافه نموده در قوری را گذاشته و پس از 6 تا 7 دقیقه می توانید آن را مصرف کنید. یادآوری این نکته لازم است که چای سبز مانند چای سیاه احتیاجی به دم کردن ندارد.در نهایت اینکه به علت خواص فراوان چای سبز اکنون آن را در بسیاری از کشورهای دنیا نه به عنوان یک نوشیدنی که به عنوان یک داروی گیاهی می شناسند و نوشیدن روزانه آن را توصیه می نمایند.
منبع: نشریه بانو، شماره 31.
منبع: راسخون