کامکوات چیست و چه خواصی دارد
به گزارش وبلاگ تکنولوپ، کامکوات یک نوع میوه از دسته مرکبات است که به نوعی شبیه پرتقال است، این میوه بیضی شکل و کوچیک تقریبا به میزان یک زیتون بزرگ است. کامکوات ها طعم مرکباتی دارند، پوست آن به علت دارا بودن اسانس و فلاونوئیدها شیرین، گوشتی و بسیار معطر است.
گیاه کامکوات بومی جنوب چین است و از قرن 12 تا به حال کشت داده می گردد. البته از دیرباز در سایر بخش های آسیای شرقی (ژاپن)، آسیای جنوبی (هند) و آسیای جنوب شرقی (به ویژه فیلیپین) کشت می شدند و در سال 1800 به اروپا و ایالات متحده نیز انتقال یافت. این گیاه در منطقه ها گرمتر بهتر رشد می نماید اما می تواند در برابر سرما مقاومت کند.
درخت کامکواتمقادیر زیاد ترکیبات مفید در کامکوات آن را به یک میان وعده ایده ال تبدیل نموده است. تقریبا پنج قطعه کامکوات (100 گرم) 71 کالری، 1.9 گرم پروتئین، 15.9 گرم کربوهیدرات و 1 گرم چربی دارد. کامکوات منبع عالی فیبر، ویتامین C و آنتی اکسیدان است.
100 گرم کامکوات دارای :
کالری: 71
چربی: 0.9 گرم
سدیم: 10 میلی گرم
کربوهیدرات: 15.9 گرم
فیبر: 6.5 گرم
شکر: 9 گرم
پروتئین: 1.9 گرم
ویتامین C: 44 میلی گرم
کلسیم: 62 میلی گرم
منیزیم: 20 میلی گرم
میوه کامکواتفواید میوه کامکوات
کومکوات های کوچک اما قدرتمند، فواید زیادی برای سلامتی دارند و یک ابر غذای واقعی هستند. این میوه کوچک سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است.
شاید باورش برایتان سخت باشد، اما کامکوات دو برابر پرتقال ویتامین C دارد. این میوه به علت خواص آنتی اکسیدانی خود به تقویت سیستم ایمنی و محافظت از سلول ها در برابر رادیکال های آزاد یاری می نمایند. ذخایر ویتامین C کامکوات فقط بر آنچه در داخل بدن شما اتفاق می افتد تأثیر نمی گذارد، بلکه می تواند برای ظاهر بیرونی شما نیز فوایدی داشته باشد. ویتامین C به تنظیم ساخت کلاژن در بدن یاری می نماید، ویتامینی که پوست را انعطاف پذیر نگه می دارد و از آسیب های ناشی از نور خورشید جلوگیری می نماید. یکی دیگر از دلایل سالم بودن کامکوات، کلسیم بالای آنهاست. کلسیم نه تنها برای استخوان ها و دندان ها مفید است، بلکه هضم و متابولیسم را نیز بهتر می نماید.
برخی فواید این میوه شامل است از :
- کاهش سنگ کیسه صفرا
- کاهش وزن
- یاری به سیستم ایمنی بدن
- یاری به کنترل قند خون
- یاری به درخشندگی پوست
- کاهش روند پیری
- تقویت رشد مو
- بهبود تراکم استخوان
- تقویت بینایی
- کاهش استرس
- و …
مرکبات در سطح دنیا همواره مورد علاقه و استفاده مردم بوده و هنوز هم هست اما برخی از این میوه ها هنوز هم ناشناخته مانده اند و بسیاری از مردم در خصوص خواص ان ها بی خبر هستند. میوه کامکوات نیز از جمله میوه های ناشناخته است که مواد مغذی مفیدی مانند انتی اکسیدان ها ، ویتامین ها ، فلاونیدها و … دارد.
1. کاهش سنگ صفرا
سنگ های صفراوی سنگ های کوچکی هستند که از رسوبات صفراوی تشکیل شده اند که می توانند باعث یک عارضه ناخوشایند و دردناک در بدن شوند. کامکوات حاوی منبع غنی از لیمونن است که در 75 درصد موارد سنگ های صفراوی را از بین می برد.
2. کاهش وزن
فیبر بالای و کالری کم میوه کامکوات آن را به گزینه ای مناسب برای کاهش وزن تبدیل نموده است. فیبر می تواند احساس گشنگی را در شما کمتر نموده و باعث احساس سیری گردد. محتوای فیبر بالای کامکوات می تواند به دفع هوس و محدود کردن کالری دریافتی یاری کند.
3. یاری به کنترل قند خون
مرکبات به طور مرتب به افراد مبتلا به دیابت توصیه می گردد. این میوه می تواند به تثبیت سطح انسولین شما یاری کند و از شما در برابر افزایش و افت قند خون محافظت کند.
4. درخشان شدن پوست
پوست شما از بافت هایی تشکیل شده است که حاوی کلاژن هستند. فراوری کلاژن به شدت به میزان ویتامین C در سیستم بدن فرد بستگی دارد. ویتامین C موجود در میوه کامکوات می تواند این احتیاج را رفع نموده و به سلول های پوست شما یاری کند و باعث بهبود و روشن شدن پوست شما گردد.
5. خواص ضد پیری
آنتی اکسیدان های فراوان برای کاهش میزان آسیب وارد شده به پوست به وسیله استرس و رادیکال های آزاد حیاتی است. رادیکال های آزاد می توانند اثرات مخربی بر سلول های پوست شما داشته باشند.
آسیب رادیکال های آزاد می تواند منجر به ظاهر شدن چین و چروک، خطوط ریز و لک گردد. همه اینها با مصرف کافی آنتی اکسیدان ها تا حدودی قابل پیشگیری هستند.
6. خواص ضد التهابی
کامکوات علاوه بر آنتی اکسیدان ها دارای خواص ضد باکتری، ضد میکروبی و ضد التهابی است که به کاهش عفونت و تب یاری می نماید. بنابراین، سیستم ایمنی شما را قوی تر می نماید. کامکوات بعلاوه می تواند به تثبیت خلق و خوی شما و کاهش استرس، اضطراب و افسردگی یاری کند.
خواص ضد التهابی میوه کامکوات7. رشد و تقویت مو
این میوه با داشتن میزان کافی ویتامین C می تواند تاثیر فوق العاده ای روی موهای شما داشته باشد. این اجازه می دهد تا پوست سر شما را بهتر نموده و ساختار کلی فولیکول مو را بهبود بخشد.
احتمال ریزش مو را کاهش می دهد و ظاهر کلی موهای شما را بهبود می بخشد. مصرف کامکوات بعلاوه دارای مزیت اضافه ای بوده که یک بازدارنده قوی برای شوره سر است زیرا میزان فراوری سبوم را کاهش می دهد و رشد قارچ ها را روی پوست سر محدود می نماید. (یکی از دلایل اصلی ایجاد شوره سر است.)
8. بهبود تراکم استخوان
سیستم اسکلتی شما کل ساختار شماست و از استخوان ساخته شده است. استخوان های شما از سلول های زنده ای ساخته شده اند که تکثیر و تقسیم می شوند و به مقادیر زیادی کلسیم احتیاج دارند. اما چیزی که آنقدر که باید شناخته شده نیست این است که کامکوات منبع عالی کلسیم است که می تواند به تقویت استخوان ها یاری کند. پس با مصرف این میوه استخوان های خود را تقویت کنید و تراکم استخوان خود را افزایش دهید.
9. برای سلامت کلی خوب است.
کامکوات ها سرشار از مواد مغذی گیاهی همراه با میزان زیادی ویتامین، فیبرهای سلولز رژیمی و رنگدانه های طبیعی هستند که همگی برای عملکرد صحیح بدن شما ضروری هستند.
پوست کامکوات نیز منبع اضافی آنتی اکسیدان ها، تانن ها، پلی ساکاریدهای غیر نشاسته ای و پکتین همراه با بسیاری از روغن های لازم است.
10. تقویت بینایی
کامکوات سرشار از ترکیباتی مانند بتاکاروتن و ویتامین A است. این ترکیبات در هویج نیز یافت می شوند و ارتباط نزدیکی با سلامت بینایی دارند. بتاکاروتن یک آنتی اکسیدان است که با استرس اکسیداتیو در سلول های ماکولا مبارزه می نماید و به طور موثر با دژنراسیون ماکولا مبارزه می نماید. همه اینها می تواند منجر به کاهش خطر ابتلا به آب مروارید گردد.
اگرچه کامکوات برای خوردن کامل بسیار مناسب است، اما می توان از آن ها در انواع غذاها استفاده کرد، از جمله:
- برای درست کردن مربا،
- ترشی
- سالاد
- دسر و شیرینی
- سس
- غذاهای گوشتی
- و …
چیزی که در خصوص کامکوات قابل توجه است این است که آنها بسیار کوچکتر از اقوام خود، کاملا غنی از ویتامین C هستند. در نتیجه، کامکوات مانند سایر مرکبات خورده نمی گردد. کامکوات ها شبیه پرتقال های ریز به نظر می رسند، اما بر خلاف پرتقال، این میوه های کوچک به صورت کامل، پوست و همه چیز خورده می شوند.
دانه میوه کامکواتپوست این میوه سرشار از مواد مغذی است و طعم شیرین و معطر دارد. اگرچه می توان آنها را به طور کامل خورد، اما قبل از مصرف آنها را کاملا بشویید و خشک کنید. برای اینکه واقعا از خوردن کامکوات لذت ببرید، میوه را چند بار بین انگشتان خود بغلتانید، این عمل پوست را نرم می نماید و رایحه های شیرین را آزاد می نماید.
دانه های این میوه نیز خوراکی هستند، اما اگر نمی خواهید آنها را بخورید، میوه ها را از وسط نصف کنید و با چاقو دانه را بردارید. حتی اگر میلی به خوردن پوست کامکوات ندارید می توانید آن را پوست بگیرید هر چند که پوست گرفتن این میوه کمی سخت است.
پوست کندن میوه کامکواتمنبع: هفت گنج