آموزش روش های رایج فریز کردن بامیه خورشتی

به گزارش وبلاگ تکنولوپ، بامیه یکی از سبزیجات خوش طعم و مفید است که در تهیه خورشت استفاده می گردد و برای نگهداری طولانی مدت روش های مختلفی برای فریز کردن دارد.

آموزش روش های رایج فریز کردن بامیه خورشتی

بامیه یکی از صیفی جات خوش طعم تابستانی است که ارزش غذایی فراوانی دارد و از آن برای تهیه خورشت یا هر غذای دیگری استفاده می گردد. بامیه نه تنها در تهیه غذا های ایرانی کاربرد دارد بلکه در ترکیه، ژاپن و هند نیز از آن در طبخ غذا های بسیاری استفاده می گردد.

برای استفاده از خواص بسیار بامیه در تمام فصول سال، خانم های خانه دار این سبزی محبوب را به روش های مختلفی نگهداری و فریز می نمایند تا در زمستان هم بتوانند از فواید آن بهره مند شوند. در این بخش شما را با طریقه فریز کردن بامیه آشنا می کنیم.

چه بامیه ای بخریم؟

بامیه هایی با پوسته سبز رنگ بخرید. بامیه کهنه و آبکی نخرید. بامیه های ترد و کوچک را بخرید. بامیه را بو کنید، پوسته تازه بامیه باید دارای بوی خوب و طبیعی باشد. از خرید بامیه های بیش از حد رسیده و لکه دار و بسیار نرم خودداری کنید.

روش های مختلف فریز کردن بامیه

روش بلانچ کردن

بامیه ها را بشویید

بامیه های تازه و کوچکی را که تهیه نموده اید را یکی دو دقیقه، در محلولی از آب و سرکه سفید قرار دهید. اسید سیتریک موجود در سرکه، سبب کشته شدن باکتری ها و از بین رفتن بقایای به جا مانده از آفت کش ها و یا سموم شیمیایی می گردد. سپس بامیه ها را با آب تمیز بشویید.

ساقه بامیه ها را جدا کنید

ساقه بامیه را ببرید، اما ساقه را طوری کوتاه نکنید که آسیبی به غلاف های بذری بامیه وارد گردد و دانه ها یا همان بذر های داخل بامیه، دیده گردد.

بامیه ها را بلانچ کنید

میزانی آب در یک قابلمه مناسب، بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، بامیه ها را داخل آن بریزید و بگذارید 3 الی 4 دقیقه در آن بماند. میزان ماندن بامیه ها در آب به سایز آن ها بستگی دارد، سپس بامیه ها را از قابلمه خارج کنید. این کار، سبب توقف فعالیت آنزیم ها و حفظ رنگ، طعم و عطر بامیه ها برای مدت طولانی تر می گردد.

بامیه ها را داخل آب کاملا سرد بریزید و پس از چند دقیقه، آبکش نموده تا آب اضافی آن ها خارج گردد. انجام این کار سبب می گردد بامیه ها از نظر رنگ و لعاب ظاهری، خوب به نظر آیند.

بامیه ها را فریز کنید

روی یک سینی فلزی تکه های بامیه را بریزید و داخل فریزر قرار دهید تا بامیه ها یخ بزنند، سپس بامیه های یخ زده را خارج نموده، درون کیسه فریزر ریخته و دوباره به فریزر برگردانید. با این روش می توانید یک سال بامیه ها را درون فریزر نگهداری کنید.

روش سرخ کردن

ابتدا بامیه ها را بشویید. ساقه آن کوتاه کنید به صورتی که خیلی کوتاه نشوند. بامیه ها را با کمی روغن تفت بدهید به تا کمی نرم گردد. سپس بعد از سرد شدن بامیه ها را داخل کیسه های زیپ لاک یا کیسه فریزر بسته بندی کنید و درون فریزر قرار دهید.

با چسباندن برچسب هایی روی کیسه های فریزر، زمان فریز کردن مواد غذایی خود را در نظر داشته باشید تا بتوانید در برترین زمان ممکن آن ها را مصرف کنید.

روش آب و نمک

ابتدا بامیه ها را بشویید. کمی از ساقه آن کوتاه کنید. بامیه ها را یکی دو ساعت داخل آب سرد و نمک قرار بدهید. سپس بامیه ها را بشویید و پس از رفتن آب آن ها داخل کیسه فریز کنید. حالا می توانید بامیه ها را درون فریزر قرار دهید.

فریز کردن بامیه به صورت خام

بامیه ها را بشویید. ساقه آن کوتاه کنید. آن ها را داخل کیسه بریزید و فریز کنید. در این روش ماندگاری بامیه از روش بلانچ کردن کوتاه تر بوده و باید سریعتر مصرف گردد. ممکن است با این روش رنگ و ظاهر بامیه بعد از مدتی تغییر نماید.

جوشاندن بامیه ها با آب نمک برای فریز کردن

بامیه ها را بشویید. کمی از ساقه آن را کوتاه کنید. درون ظرفی آب و میزانی نمک بریزید و بامیه ها را درون آن بجوشانید. بامیه ها را آبکشی کنید. پس از سرد شدن بامیه ها را داخل کیسه فریز بریزید و داخل فریزر قرار دهید.

نکات مهم

برای نگهداری بامیه برای طولانی مدت می توانید بامیه ها را خشک کنید.

هنگامی که بامیه ها را داخل کیسه فریزر می ریزید، دقت کنید هوایی داخل پاکت نباشد که باعث جمع یا سفت شدن بامیه یا هر سبزیجاتی گردد.

برچسب هایی روی کیسه های فریزر، بچسبانید و زمان فریز کردن بامیه ها را بنویسید تا در طول یک سال از آن ها بهره ببرید.

می توانید از بامیه به صورت پخته یا خام استفاده نموده و با آن غذا های مختلف بپزید.

برترین روش برای فریزر نمودن و نگهداری بامیه بلانچ کردن است که در این روش بامیه ها تغییر رنگ پیدا نمی نمایند.

بامیه با داشتن مواد غذایی با ارزشی مانند ویتامین های گروه آ، ث، ب2، ب 6 و عناصر منگنز، کبالت، کلسیم، فسفر، پتاسیم، می تواند یک پیشنهاد عالی برای سبد غذایی شما محسوب گردد.

منبع: فرارو

به "آموزش روش های رایج فریز کردن بامیه خورشتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش روش های رایج فریز کردن بامیه خورشتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید