ابرماه آبی، مهمانی که آسمان شب را تسخیر کرد!

به گزارش وبلاگ تکنولوپ، وقوع پدیده ابرماه آبی در آسمان شب دنیا، فرصتی عالی برای رصدگران و عکاسان نجومی فراهم کرده است تا شکوه آن را به نظاره بنشینند.

ابرماه آبی، مهمانی که آسمان شب را تسخیر کرد!

پدیده ابرماه آبی در 19 آگوست 2024 (29 مرداد 1403)، آسمان را روشن کرد و علاقه مندان به ستاره شناسی را مسحور خود ساخت. دیدنی ابرماهی که تقریبا هفت برابر بزرگ تر و درخشا ن تر از حالت طبیعی اش بود و در هنگام غروب به رنگ قرمز و زرد خودنمایی می کرد، تجربه ای فراموش نشدنی برای دوستداران آسمان شب محسوب می شد.

ماه در مداری به دور زمین حرکت می کند که کاملا دایره ای شکل نیست؛ بنابراین دو محل در مدار آن وجود دارد که نزدیک ترین و دورترین فاصله را با زمین دارند. ماه معمولا در فاصله 384,000 کیلومتری زمین قرار گرفته است؛ اما دوشنبه شب، 23,000 کیلومتر به زمین نزدیک تر شد که این عدد تقریبا دو برابر قطر زمین است. وقتی ماه از نزدیک ترین نقطه به این سیاره خاکی عبور می کند، ابرماه رخ می دهد.

وقتی که دو ماه کامل در یک ماه تقویمی وجود داشته باشند یا زمانی که چهار ماه کامل در یک فصل نجومی قرار بگیرند، ماه آبی (هر دو تا سه سال یکبار) اتفاق می افتد. در این پدیده، ماه آبی به نظر نمی رسد. در واقع، به دلیل شکست نور در اطراف جو زمین، در هنگام غروب بیشتر به رنگ قرمز یا زرد دیده می شود. به گفته ناسا، ابرماه از صبح یکشنبه (28 مرداد) تا اوایل صبح چهارشنبه (31 مرداد) به مدت سه روز قابل مشاهده است.

شما نیز شانس دیدنی ابرماه آبی را داشته اید؟ از میان تصاویر این مقاله، کدام یک بیشتر نظرتان را جلب کرد و از دیدن آن لذت بردید؟ حتما همراهان وبلاگ تکنولوپ را در جریان دیدگاه ارزشمند خود قرار دهید.

منبع: کجارو / theguardian.com / theguardian.com

به "ابرماه آبی، مهمانی که آسمان شب را تسخیر کرد!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ابرماه آبی، مهمانی که آسمان شب را تسخیر کرد!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید