خیلی ها ارزش مدالم را نمی دانند، حمایت نمی شوم
به گزارش وبلاگ تکنولوپ، خبرنگاران، گروه استان ها - محمد صالحی: قایقران 24 ساله اهل بندرترکمن از همان شروع دوران حرفه ای خود نشان داد رویاهای بزرگی در سر دارد و پله های ترقی را یکی پس از دیگری پشت سر گذاشت.
عادل مجللی اکنون بهترین قایقران تاریخ ایران به شمار می رود، کانوسواری که در یک سال اخیر تمام رویاهایش را به واقعیت تبدیل کرد.
مجللی سال گذشته با کسب سهمیه المپیک ریو تبدیل به نخستین المپیکی تاریخ کانو ایران شد، اما رویاهای عادل تمامی نداشت و چندی پیش مقام سوم رقابت های قایقرانی آب های آرام قهرمانی جهان در ماده کانو تک نفره 200 متر را کسب کرد تا نخستین و تنها مدال آور تاریخ قایقرانی ایران در رقابت های قهرمانی جهان باشد.
وی که مهمان وبلاگ تکنولوپ بود در مصاحبهیی مفصل و صمیمی از سختی های قایقرانی، نامهربانی ها، اهداف، پیشنهادهای تغییر ملیت و زمان خداحافظی اش سخن گفت که متن این مصاحبه در ادامه آمده است.
* از کسب مدال برنز در رقابت های قهرمانی جهان شروع کنیم، این پیروزیت بزرگ چگونه به دست آمد؟
یک ماه پیش از رقابت های قهرمانی جهان در جمهوری چک، اردوی تیم ملی در تهران شروع شد و در زمان تمرینات حس می کردم که می توانم مدال جهانی کسب کنم و فقط برای کسب مدال به جمهوری چک رفتم. من در دور مقدماتی به عنوان نفر اول به فینال A راه پیدا کردم که تا کنون این اتفاق برای قایقرانان ایرانی رخ نداده بود. در رقابت فینال نمی خواستم به دیگر رقبا نگاه کنم و زمانی که مسابقه شروع شد از همه عقب بودم اما بعد از گذشت 100 متر جبران کردم و زمانی که از خط انتها عبور کردیم می دانستم جزو مدال بگیران هستم که خدا را شکر پیروز به کسب مدال برنز شدم.
* رقبای المپیکی شما در این رقابت ها چه نتیجه ای گرفتند؟
یوری چبان قهرمان المپیک در این رقابت ها حضور نداشت اما قایقرانان آذربایجانی و برزیلی که مدال های نقره و برنز المپیک ریو را کسب نموده بودند نتوانستند به فینال برسند.
* شما با نفر اول فقط 444 هزارم ثانیه اختلاف داشتید و می توانستید قهرمان جهان شوید.
رقابت های کانوی 200 متر فقط 38 ثانیه طول می کشد یعنی ورزشکاران یک سال تمرین می نمایند که 38 ثانیه مسابقه دهند و در این 38 ثانیه تمام اتفاقات یک سال گذشته از ذهنم گذشت و باز هم خدا را شکر می کنم که توانستم مدال برنز را بگیرم و کشورم را سربلند کنم.
* کسب مدال برای ایران چه حسی دارد؟
واقعا حس غرور خوبی دارد زمانی که سرود ملی ایران را پخش می نمایند تمام موهای بدنم سیخ می گردد و دوست دارم همواره نام ایران سربلند باشد و به ایرانی بدونم افتخار می کنم.
* شاید کسی فکر نمی کرد بتوانید این مدال ارزشمند را کسب کنید.
سال گذشته پس از رقابت های المپیک یک ماه استراحت کردم و از اول مهر تمرینات بدنسازی را به صورت انفرادی انجام دادم و اسفندماه با آمادگی بدنی کامل به اردوی تیم ملی پیوستم، در کاپ جهانی مجارستان با اختلاف کمی ششم شدم و در صربستان در مراحل مقدماتی و نیمه نهایی با اقتدار اول شدم و در فینال هم تا آخرین لحظه نفر اول بودم اما لحظه آخر فهمیدم که نفر چهارم هستم و جهان روی سرم خراب شد اما همان لحظه به مربی خودم گفتم عجله نداشته باش و در نهایت مدال برنز جهان را کسب کردم.
* پس از کسب این مدال ارزشمند، آن را به شهید حججی تقدیم کردید، در این خصوص شرح می دهید.
قبل از مسابقات با آقای صادقی کیا مدیر شرکت مکین دریا که اسپانسر من است جلسه ای داشتیم و ایشان گفت که به نیت مدافعین حرم در مسابقات جهانی شرکت کن و من هم همین کار را انجام دادم و با خودم عهد کردم در صورت کسب مدال آن را به خانواده شهید حججی تقدیم کنم.
* استقبال از شما به عوان تنها مدال آور جهانی تاریخ قایقرانی ایران چگونه بود؟
در تهران و هنگام ورودم به فرودگاه امام خمینی (ره) و همچنین دریاچه آزادی برای من سنگ تمام گذاشتند، اما دوست داشتم در استان گلستان و به خصوص بندرترکمن استقبال بهتری از من می شد.
* حدود یک ماه دیگر مسابقات قهرمانی آسیا در چین را پیش رو دارید، برنامه شما برای حضور در این رقابت ها چیست؟
پیک بدنی ام را برای رقابت های قهرمانی جهان گذاشته بودم و در رقابت های قهرمانی آسیا صلاح نمی بینم که تمام توانم را بگذارم، زیرا بعد از مسابقه باید استراحت کنم تا آسیب دیدگی نداشته باشم.
* اما به طور قطع برای کسب مدال به چین خواهید رفت.
بله مدال این مسابقات بسیار مهم است و من در تمامی رقابت ها فقط به کسب مدال طلا فکر می کنم. در این مسابقات قزاقستان و چین رقیبان من هستند و در حال حاضر تمامی رقبا روی من حساب ویژه ای باز می نمایند.
* شما اکنون بهترین قایقران تاریخ ایران به شمار می روید، حمایت ها از بهترین قایقران ایران چگونه است؟
کم لطفی های زیادی به خصوص در شهرستان بندرترکمن دیده ام. من برای تمرین کردن و کسب مدال باید حمایت شوم. مگر چند ورزشکار المپیکی در استان گلستان داریم که از من حمایتی نمی نمایند.
* این حمایت ها باید چگونه باشد؟
یک ورزشکار المپیکی باید در طول سال در اردو باشد و شاید اگر استاندار بخواهد به راحتی می تواند من را مورد حمایت قرار دهد. به عقیده من نباید بین ورزشکاران فرق بگذارند تا انگیزه ای علاقمندان به آن رشته از بین نرود. وقتی بقیه می بینند که با کسب مدال جهانی هیچ چیزی به من ندادند و حمایتی از من نشد دیگر سمت ورزش نمی آیند و شاید خیلی ها ارزش این مدال را نمی دانند.
* شاید اسپانسر شما بیشترین حمایت را داشت.
بله زمانی که من سهمیه المپیک گرفته بودم آقای صادقی کیا تماس گرفت و 10 سکه تمام به من هدیه داد در حالی که ایشان هیچ مسئولیتی در قبال من ندارد. حتی اسپانسر لهستانی هم چندین قایق و پارو به طور رایگان در اختیارم قرار داده و برای من قایقی با طرح یوز به عنوان سریع ترین مرد ایران طراحی نموده اند.
* یعنی شما درآمدی از قایقرانی ندارید؟
درآمد من از قایقرانی در سال به 20 میلیون تومان هم نمی رسد و آن هم یاری و پاداش بوده که برای یک ورزشکار المپیکی مبلغ بسیار ناچیزی است.
* پس هزینه های ورزش شما چگونه تامین می گردد؟
مدتی است در بندرترکمن رستوران افتتاح نموده ام تا بخشی از هزینه هایم تامین گردد و بعضی اوقات به سرم می زند قایقرانی را کنار بگذارم زیرا کارگری درآمدش از قایقرانی بیشتر است.
* این در حالی است که ورزشکاران بعضی رشته ها پول های میلیاردی می گیرند.
من اگر چنین مبالغی دریافت کنم مدال طلای المپیک را کسب خواهم کرد و فقط به اردوهای خارجی می روم و با بهترین مربیان تمرین می کنم. قول می دهم تا 20 سال دیگر کسی نمی تواند مدال جهانی من در قایقرانی را تکرار کند.
* آیا از کشورهای دیگر پیشنهادی برای تغییر ملیت داشتید؟
بله از کشورهای لهستان، ترکیه و آذربایجان پیشنهادات جدی با مبالغ بالایی دارم و البته استرالیا و کانادا هم می توانم بروم. آذربایجان جدی تر از سایر کشورهاست و فقط دو هفته طول می کشد که پاسپورت به من بدهند تا سال بعد در مسابقات جهانی برای آنها پارو بزنم.
* پاسخ شما به این پیشنهادات چه بود؟
من دوست دارم برای کشور خودم پارو بزنم و به ایران خدمت کنم، زیرا برای پول به قایقرانی نیامده ام که به خاطر پول به کشور دیگر بروم. البته خیلی ها به من گفتند از ایران برو و شاید هم راست می گویند زیرا استخدام نشدم و بیمه هم ندارم.
* سال آینده باید در بازی های آسیایی جاکارتا شرکت کنید، چه برنامه ای برای این رقابت ها دارید؟
می خواهم در بازی های آسیایی به هدف اصلی ام برسم و در خودم می بینم که مدال طلای این رقابت ها را کسب کنم.
* برنامه شما برای المپیک 2020 توکیو چیست؟
اگر در بازی های آسیایی جاکارتا مدال طلا کسب کنم قایقرانی را کنار خواهم گذاشت زیرا می خواهم در اوج خداحافظی کنم اما اگر پیروز به کسب مدال طلا نشوم برای المپیک 2020 کوشش خواهم کرد.
* پس از کنار گذاشتن قایقرانی چه برنامه ای دارید؟
می خواهم مربیگری کنم و قول می دهم شاگردم روزی قهرمان گردد.
* در انتها اگر صحبتی باقی مانده بفرمایید.
ممنون که این فرصت را در اختیار من قرار دادید و جا دارد از شرکت مکین دریا و آقای صادقی کیا مدیریت این شرکت که از من حمایت می نمایند تشکر کنم و از آقای علی اصولی دبیر هیئت قایقرانی استان گلستان که پیگیر بسیاری از مشکلاتم هست تشکر داشته باشم.
منبع: خبرگزاری مهر