سبزیجات مناسب رژیم غذایی تابستان و عالمی از خوشمزه ها

به گزارش وبلاگ تکنولوپ، بدن ما به مواد معدنی و ویتامین هایی نیازمند است که این مواد باعث جلوگیری از ابتلا به برخی بیماری هایی از جمله سنگ های کلیوی، کاهش توده های استخوانی در بدن، سرطان دهان، کولون و رکتوم، سکته مغزی، دیابت نوع دوم، بیماری های قلبی و عروقی و سرطان معده می باشد. این مواد، مواد مفیدی از جمله ویتامین آ، ویتامین ث، ویتامین E، پتاسیم و فیبرهای غذایی هستند. بر طبق گزارشاتی که بهداشت نیوز تهیه و تنظیم نموده، میوه و البته سبزیجات از ابتدا دارای چربی نمی باشند و تقریبا چربی برابر با صفر دارند. در فصل تابستان بهتر است شما از سبزیجات مناسب رژیم غذایی تابستان بهره ببرید. فهرست سبزیجاتی که باید در رژیم غذایی تابستان باشند، به توضیح زیر است.

سبزیجات مناسب رژیم غذایی تابستان و عالمی از خوشمزه ها

ذرت را در برنامه غذایی خود قرار دهید

شما با مصرف روزانه 100 گرم ذرت چیزی در حدود 5 % احتیاج بدنتان را به فیبرها تامین می کنید. ذرت دارای بسیاری از انواع فیبرهای محلول و نامحلول است. مصرف به مقدار این ماده و استفاده از این فیبرها می تواند نقش به سزایی در کاهش ابتلا به کلسترول خون و البته کاهش احتمال ابتلا به سرطان کولون بازی کند. ذرت منبعی بسیار بزرگ برای انواع مواد معدنی و ویتامین ها می باشد و دارای ویتامین های گروه B از جمله نیاسین، فولات، پانتوتنیک اسید، تیامین، ریبو فلاوین، فسفر، منگنز و ویتامین ث و پتاسیم می باشد. قابل ذکر است که برای مبارزه با کم بینایی و نابینایی در بزرگسالی هم می توانید از ذرت پخته شده بهره ببرید. ذرت پخته شده دارای مقدار قابل توجهی آنتی اکسیدان از جمله لوتئین می باشد که منبع بسیار خوبی برای مبارزه با کم بینایی در بزرگسالی است پس استفاده از سبزیجاتی که باید در رژیم غذایی تابستان باشند، را از قلم نیاندازید.

استفاده به مقدار از خانواده پیازها

خانواده پیازها که در رده سبزیجات مناسب رژیم غذایی تابستان هستند، دارای انواع بسیار زیادی از خواص می باشند. خانواده پیازها شامل سیر، پیاز و تره فرنگی می گردد.خانواده پیازها ضد فشار خون، خونساز، استخوان ساز، ضد انعقاد و ضد درد است. این خانواده سبزیجات، خواص ضد سرطانی بسیاری نیز دارند/ پیازها آنتی اکسیدان های سرشاری دارند و دارای مزایای فیتوکمیکال هستند که باعث می گردد در جلوگیری از سرطان پروستات و ریه یاری شایانی بنمایند.

استفاده از کلم بروکلی

تحقیقات میدانی صورت گرفته بر روی مردان نشان داده است که استفاده از سبزیجاتی مانند بروکلی در قالب 5 بار در دهفته در طولانی مدت و در یک دوره 10 ساله باعث کمتر شدن 50 % ابتلا به سرطان مثانه می گردد. بروکلی دارای مقدار قابل توجهی اکسیدان و اکسیدان های ضد سرطان است پس بایستی در سبزیجات مناسب رژیم غذایی تابستان قرار گیرد.

از کلم پیچ بهره ببرید

یک فنجان از این سبزی دارای 33 کالری می باشد. این مقدار به عبارت دیگر به معنای 9 % کلسیم مورد احتیاج شما در یک روز نیز می باشد. کلم پیچ همانند بسیاری دیگر از سبزیجات دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان از جمله ویتامین های ث، k و A و البته سولفور می باشد. بسیاری از تاثیرات این ماده غذایی به خاطر داشتن همین مواد است. برگ های این کلم منبعی سرشار از ویتامین می باشد. ویتامین ث که این کلم نیز از آن به خوبی برخوردار است خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کم می نماید و در کم شدن سطح کلسترول یا همان LDL نیز موثر می باشد. کلم پیچ دارای مواد معدنی از جمله منگنز، فسفر، پتاسیم، مس و آهن نیز می باشد.

نخود فرنگی (سبز)

نخود سبز دارای ویتامین های خانواده B از جمله B1 و B2 و B3 می باشد. این ویتامین ها نقش بسیار زیادی در سوخت چربی در بدن، مقدار کربوهیدرات و پروتئین دارند. نخود سبز و بسیاری دیگر از حبوبات خطر ابتلا به سرطان معده را کم می نمایند. نخود سبز دارای ویتامین B6 و اسید فولیک نیز می باشد. نخود فرنگی سلامت استخوان ها را هم تامین می نماید.

از اسفناج بهره ببرید

موادی همانند نئوگزانتین و ویولاگزانتین که جز مواد ضد التهابی هستند در اسفناج و جود دارند. بعلاوه ماده ای به نام فلاوونوئید که از تقسیم سلولی سلول های سرطانی در معده و پوست جلوگیری می نماید نیز وجود دارد. این ماده خطر ابتلا به سرطان پروستات را هم کاهش می دهد و بعلاوه به سلامت چشم نیز یاری نموده و از دژنراسیون ماکولا که وابسته به سن است، جلوگیری می نماید. این سبزی سرشار از آهن گیاهی است و برای جذب بهتر آن باید با ویتامین ث مصرف گردد.

چغندر

این سبزی قرمز رنگ برای بدن بسیار مفید است و در گروه سبزیجات رنگی که عامل قوی ضد سرطان هستند قرار می گیرد زیرا دارای آنتی اکسیدان بسیار بالایی می باشد. این سبزی مفید دارای لوتئین نیز هست که برای سلامت چشم ما بسیار مفید است.

مصرف فلفل دلمه ای قرمز

فلفل دلمه ای قرمز نیز به علت داشتن رنگ قرمز که نشان دهنده آنتی اکسیدان بالا در آن است، ضد سرطان می باشد. بعلاوه با داشتن ویتامین B6 و اسید فولیک به رفع کردن تصلب شرائین در افرادی که با دیابت دست و پنجه نرم می نمایند نیز یاری می نماید. بعلاوه این دو ویتامین مفید موجود در فلفل دلمه ای سطح هموسستئین را کاهش می دهد و در نتیجه از تخریب رگ های خونی و بروز انواع سکته قلبی و مغزی جلوگیری می نماید. یک فلفل دلمه میانه 32 کالری دارد و بعلاوه این سبزی منبع کاملی از ویتامین ث می باشد.

قرار دادن کلم بروکسل در برنامه غذایی خود

در صورت استفاده از این نوع سبزی به مقدار یک دوم فنجان در روز 80 درصد احتیاج روزانه ما به ویتامین C تامین می گردد. این سبزی مفید نیز ضد سرطان است زیرا سطح بالای آنتی اکسیدان در آن رادیکال های آزاد در بدن ما را که منجر به سرطان می گردد را خنثی می نمایند. اگر مصرف منظم کلم بروکسل را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانیم هم از بروز آب مروارید در چشم جلوگیری می کنیم و هم سدی در برابر بروز بیماری های قلبی در بدن خود ایجاد می کنیم.

مصرف جوانه یونجه

این سبزی منبع بالایی از ویتامین E است که از حملات قلبی و سرطان مثانه جلوگیری می نماید. ویتامین E موجود در این سبزی برای سلامت و بعلاوه تقویت مو، ناخن ها و پوست بسیار مفید است. جوانه یونجه سرشار از بتا کاروتن است بعلاوه مصرف این سبزی باعث تقویت لثه ها، دندان ها، بالا بردن قدرت غدد و استخوان ها می گردد. آنتی اکسیدان موجود در این سبزی از بدن ما در برابر دو سرطان پوست و ریه محافظت می نماید.

منبع: همگردی

به "سبزیجات مناسب رژیم غذایی تابستان و عالمی از خوشمزه ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سبزیجات مناسب رژیم غذایی تابستان و عالمی از خوشمزه ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید