شهرداری به جای رنگ کردن جدول نیم درصد درآمدش به کتابخانه ها را بدهد!
به گزارش وبلاگ تکنولوپ، به گزارش خبرنگار خبرنگاران در سمنان، سیدحسن شاهچراغ معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی دامغان که در سالن اداره کتابخانه های عمومی برگزار شد، گفت: سهم نیم درصدی شهرداری ها تنها مبلغی است که شهرداری ها به کتابخانه ها پرداخت می کنند.
وی ادامه داد: توقعی که شهفرایندان از فرمانداری دامغان دارند، بیشتر توقعات فرهنگی اجتماعی است؛ چراکه دامغان شهر عالم پرور و دیار فرهیختگان است.
معاون فرماندار دامغان اضافه کرد: تنها برنامه فرهنگی شهرستان دامغان به برنامه های مذهبی اختصاص یافته است و برای برنامه های صرفا فرهنگی هزینه ای نمی شود.
شاهچراغ با تاکید بر اینکه هزینه در امور فرهنگی سرمایه گذاری است، افزود: یکی از شاخصه های اصلی دامغان فرهنگ مداری است و نباید اجازه ندهیم فرهنگ در دامغان از بین برود.
مذهب جدا از فرهنگ نیست
وی ضمن بیان اینکه مذهب جدا از فرهنگ نیست، یادآور شد: نگاه های مسئولان استانی و کشوری تغییر کرده و شاخصه های فرهنگی کمرنگ شده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری دامغان اضافه کرد: تا موضوع فرهنگ حل نشود، شاهد کاهش آسیب های اجتماعی نخواهیم بود.
شاهچراغ با اظهار گلایه از مبلغ واریزی شهرداری دامغان بابت نیم درصد سهم کتابخانه ها بیان نمود: شهرستان گرمسار بابت این سهم ماهیانه 30 میلیون، شهرداری شاهرود و سمنان 40 میلیون و شهرداری دامغان هم ماهیانه 8 میلیون تومان پرداخت می کنند که بسیار ناچیز است.
وی شرح داد: برای هر مکانی باید نسخه فرهنگی خاص خودش را داشته باشیم و نبود راه چاره فرهنگی مناسب بین دستگاه ها یکی از آسیب های حوزه فرهنگ است.
معاون فرماندار دامغان گفت: شهرداری کلاته در دو سال گذشته هیچ پرداختی به اداره کتابخانه های عمومی نداشته است.
آزاده امینیان رئیس اداره کتابخانه های عمومی دامغان گفت: شهرستان دامغان دارای 10 باب کتابخانه عمومی است که پس از شاهرود از نظر تعداد کتابخانه های عمومی دارای رتبه دوم در استان سمنان است.
رئیس اداره کتابخانه های عمومی دامغان یادآور شد: تا به امروز 2879 نفر در جشنواره کتابخوانی رضوی شرکت کرده اند که بعد از شهرستان سمنان دارای رتبه دوم در استان سمنان هستیم.
میانه فعالیت ماهیانه کتابخانه های دامغان بیش از 250 مورد است
وی ادامه داد: بیش از هزار فعالیت فرهنگی در کتابخانه های شهرستان اجرا شده که میانه ماهیانه فعالیت های فرهنگی 250 تا 300 مورد می شود.
امینیان ضمن بیان برگزاری لیگ کتابخوانی با همکاری اداره آموزش و پرورش ویژه دانش آموزان مقطع میانهه اضافه کرد: 4058 نفر عضو فعال در کتابخانه های عمومی این شهرستان وجود دارد.
وی ادامه داد: در شش ماهه اول سال جاری 9148 جلد کتاب به اعضای کتابخانه های عمومی دامغان امانت داده شده است.
رئیس اداره کتابخانه های عمومی دامغان شرح داد: به منظور حفظ اعضای فعال کتابخانه ها با کمک خیرین و تایید نهاد کتابخانه های عمومی کشور کتاب های پرمخاطب خریداری و با توجه به نیاز کتابخانه ها توزیع شد.
محمدتقی کشاورزیان فعال فرهنگی و عضو انجمن کتابخانه های عمومی دامغان بیان نمود: هر زمانی که دولت دچار مشکل مالی می شود، اولین جایی که دست می گذارد، بودجه های فرهنگی است. بودجه ای که به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور فعالیت های فرهنگی اختصاص می دهند، بسیار ناچیز و در حد صفر است.
کشاورزیان شرح داد: در برهه ای از زمان بودجه فرهنگی که به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اختصاص یافته بود، به اندازه خرید یک نخ سیگار برای شهفرایندان هم نبود!
رئیس اسبق اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دامغان اضافه کرد: با شیوع کرونا دانش آموزان هم به فضای مجازی تمایل پیدا کردند و کمتر به کتابخانه ها می فرایند مگر اینکه دلیل یا انگیزه خاصی برای حضور آنها به کتابخانه وجود داشته باشد.
وی گفت: شهرداری به جای رنگ آمیزی جداول یا نصب پرچم های متعدد در سطح شهر سهم نیم درصدی کتابخانه ها را پرداخت کند.
در ادامه احسان الله امیرعبداللهیان استاد دانشگاه و فعال فرهنگی گفت: اِلِمان هر جامعه ای دارای سه ضلع سیاست، اقتصاد و فرهنگ است؛ در سرزمین خودمان اگر به ضلع فرهنگ توجه می کردیم، امروز دچار تورم نمی شدیم و اولویت اول ما باید مقوله فرهنگ باشد.
مسائل مالی سررشته فرهنگی دارد
امیرعبداللهیان با تاکید بر اینکه مسائل مالی سررشته فرهنگی دارد، شرح داد: نهاد کتابخانه های عمومی که مروج بخش فرهنگ است بدون وجود منابع مالی نمی توان انتظار بی فایده از آن داشت.
بر اساس همین گزارش، در انتهای این جلسه از خبرنگار استانی ایبنا به دلیل کسب رتبه دوم در جشنواره کتابخوان و رسانه در بخش گفت وگو با نام خاله! ما کتاب می خواهیم، برگرد کتابخونه! تجلیل شد.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران