علائم اعتیاد به کافئین

به گزارش وبلاگ تکنولوپ، برخی می گویند هیچ چیز مانند یک قهوه هنگام صبح به آنها نیرو نمی دهد اما آیا واقعاً می دانید اثرات آن بر روی مکانیسم چیست؟ آیا می دانید چرا قهوه به شما انرژی می دهد و باعث کوتاه شدن خواب شبانه می شود؟مانند تمام داروهای روان گردان، کافئین نیز تأثیر خاصی روی مغز شما می گذارد و شما را بیدار نگه می دارد؛ در همان زمان موجب تحریک و تولید آدرنالین و دوپامین می شود.

علائم اعتیاد به کافئین

5 نشانه هشدار دهنده که ممکن است به کافئین معتاد شده باشید!

بسکمک از مردم نمی دانند که کافئین یک ماده مخدر روانگردان است و اینکه پرمصرفترین ماده اعتیادآور در سراسر جهان می باشد. بیش از 60 گونه از گیاهان حاوی کافئین هستند و منابع معمول کافئین در رژیم غذایی عبارتند از قهوه، چای، شکلات داغ، شکلات بارها و نوشیدنی های انرژی زا.

به نظر می رسد از زمانیکه قهوه اولین بار در قرن 13 میلادی در عربستان متداول شد، جهان به همه فرمهای آن بشدت علاقمند شده است. این عمدتا بعلت انرژی است که کافئین به مصرف کنندگانش می دهد.

کافئین به ندرت مشکل ساز در نظر گرفته می گردد اما همانطور که در زیر خواهید دید، دلایل زیادی برای کاهش وابستگی شدید شما به کافئین وجود دارد. علائم هشداردهنده زیر می توانند نشانه آن باشند که شما به کافئین اعتیاد پیدا کرده اید.

سردردهای مزمن روزانه
مطالعه ای که در یک مجله هلندی منتشر شد، دریافت که مصرف فقط 100 میلی گرم کافئین در روز می تواند برای ایجاد سردرد مزمن کافی باشد. 100 میلی گرم کافئین معادل یکی از این موارد است: یک فنجان قهوه، یک شکلات بار تیره، دو فنجان چای یا دو عدد قرص مسکن حاوی کافئین.

بنابراین آن سردردهای مکرر روزانه ممکن است بخاطر مصرف بیش از حد کافئین در رژیم غذایی تان باشد. تا زمانیکه کنار گذاشتن کافئین را امتحان نکنید، متوجه نخواهید شد که مشکل شما مربوط به کافئین است یا نه.

سطوح قند خون بالا
کافئین باعث تغییراتی در هوموستاز گلوکز (تعادل قند خون) می گردد، چون جذب گلوکز به داخل عضله اسکلتی را کاهش می دهد و بنابراین باعث افزایش در غلظت گلوکز خون می گردد.

بعلاوه محققان دریافتند که آن می تواند حملات هیپوگلیسمیک در افراد مبتلا به دیابت نوع یک را افزایش دهد و باعث افزایش سطوح گلوکز خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو گردد.

به یاد داشته باشید حتی اگر تست دیابت نوع دو شما منفی است اما همیشه سطوح قند خون بالاتر از حد نرمال دارید، ممکن است به پیش دیابت مبتلا باشید؛ شرایطی که اگر بدرستی از طریق مداخله در رژیم غذایی درمان نگردد، باعث می گردد که احتمال ابتلای شما به دیابت نوع دو بسیار بالا رود.

کاهش عملکرد آموزشی
عملکرد کاری یا آموزشی تان دچار ضعف شده است؟ ممکن است این مساله بخاطر اعتیاد شما به کافئین باشد. یک مطالعه که در مجله آکادمی پرستاران آموزش دیده منتشر شد، نتیجه گیری کرد که مصرف کافئین باعث عملکرد آموزشی ضعیف در بزرگسالان و جوانان می گردد. این اثر در هنگامی که شرکت کنندگان این مطالعه نوشیدنی های کافئین دار و بعلاوه داروهای حاوی کافئین بیشتر را مصرف کردند، باز هم بدتر شد.

حتی تغییرات جزیی در اندازه مصرف کافئین می تواند باعث گردد که عواقب منفی ناشی از اعتیاد به کافئین را در زندگی روزمره تان تجربه کنید.

روان پریشی حاد
مجله طب، علم و قانون در مورد فرد 32 ساله ای گزارش داد که پس از مصرف کافئین و قرص های vigueur fit که حاوی کافئین بودند، دچار یک دوره روان پریشی حاد کوتاه مدت می شد.

هنگامیکه این فرد در شرایط روان پریشی بود اقدام به حمله و خشونت نسبت به دیگران نمود، در حالیکه قبلا هرگز سابقه ای از رفتار خشن و خشونت آمیز در او دیده نشده بود.

پس از آن، این مطالعه اعلام کرد که برای ایمنی عمومی، داروهای محرک حاوی کافئین که می توانند بدون نسخه خریداری شوند مانند داروهایی که در برنامه های کنترل وزن بکار می فرایند باید فقط با نسخه پزشک به افراد داده شوند و شامل هشدار عدم مصرف به همراه الکل باشند.

بنابراین بسته بندی مواد غذایی مصرفی تان را مطالعه کنید، حتی اگر روی آن قید شده باشد که افزایش دهنده طبیعی انرژی است. محرکهای کافئین، نامهای مختلفی دارند و همیشه با عنوان کافئین روی برچسب ذکر نمی گردد؛ مانند گوارانا یا درخت نارنج. اما صرف نظر از منبع اصلی کافئین یا اینکه چقدر بی ضرر بنظر می رسد، اثرات کاملا یکسانی خواهد داشت.

مدیریت کردن اختلال خوردن
گزارشی که در مجله پیشرفت هایی در درمان روانپزشکی منتشر شد، گفت که کافئین در تشدید اضطراب و اختلالات خواب نقش دارد و افراد مبتلا به اختلالات خوردن، اغلب به درستی از آن استفاده نمی کنند. دلیلش این است که کافئین، گیرنده های آدنوزین را غیرفعال می کند که ممکن است فعالیت دوپامینرژیک را افزایش دهد و روانپریشی را تشدید نماید.

علاوه بر این شواهد نشان می دهد که اغلب افراد مبتلا به اختلالات خوردن بولیمیا و بی اشتهایی از کافئین بعنوان راهی برای سرعت بخشیدن به متابولیسم و از دست دادن وزن بیشتر استفاده می کنند.

ابتلا به اختلال خوردن، یک مشکل بسیار جدی است و رهایی از آن به کمک کارشناسان نیاز دارد. بعلاوه اگر شما بسیار لاغر باشید و از کافئین بطور غلط استفاده کنید، خطر مرگ زودرس تان بعلت وزن بدن ناکافی که منجر خواهد شد کافئین باعث افزایش ضربان قلب و در نهایت سکته قلبی شما گردد را افزایش می دهد.

منبع: سایت راستینه

منبع: راسخون

به "علائم اعتیاد به کافئین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علائم اعتیاد به کافئین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید