علائم بیماری عدم تحمل گندم و مخمر

به گزارش وبلاگ تکنولوپ، عدم تحمل به گندم می تواند باعث بروز اختلالات معده، خارش پوست، سردرد و غیره شود. در این جا، لیست دقیقی از علائم و نشانه های احتمالی عدم تحمل به گلوتن یا گندم در بزرگسالان ارائه می شود. بعلاوه هنگامی که حجم مخمر در بدن افزایش یابد، افراد ممکن است آغاز به نشان دادن علائم عدم تحمل به مخمر نمایند.

علائم بیماری عدم تحمل گندم و مخمر عدم تحمل به گندم، عدم تحمل به گلوتن و آلرژی به گلوتن اغلب به صورت قابل تعویض مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال، این اصطلاحات با همدیگر تفاوت هایی دارند. علت دقیق عدم تحمل به گندم ناشناخته به جای مانده است. هیچ علت انسانی در این زمینه وجود ندارد.

علائم

عدم تحمل به گندم می تواند علائم و نشانه های متعددی داشته باشد. بعضی مواقع علائم این اختلال مبهم بوده و به هیچ وجه مرتبط با سیستم گوارش نیست. به همین علت، این اختلال به راحتی قابل تشخیص نیست. در زیر بعضی از علائم احتمالی این اختلال توضیح داده می شود. توجه داشته باشید که این لیست جامع نیست.
علائم شایع
سردرد، درد عضلانی، جوش های پوستی، قرمزی پوست، تورم بر روی پوست، لرزش، اگزما، بی حالی، کاهش وزن، خستگی، درد مفاصل، التهاب.
اختلالات گوارشی
درد شکم، اسهال، استفراغ، التهاب، تهوع، نفخ شکم، نگهداری مایعات، سندروم معده تحریک پذیر.
علائم سیستم تنفسی
سرفه، خستگی، مسائل تنفسی، تنگی قفسه سینه، مسائل در بلع، تب یونجه.
علائم فیزیولوژیکی
اضطراب، نوسانات در خلق و خو، تحریک پذیری، سرگیجه.

سردرد تنها در یک قسمت از سر تجربه می شود، انقباضات شکم و علائم مشابه آسم رایج ترین علائم عدم تحمل گندم می باشد. نفخ شکم نیز یکی از علائم شایع اما با شدت کمتر این اختلال می باشد. بعضی مواقع، قرار گرفتن در تماس با گندم بعلاوه می تواند باعث تحریک علائمی مشابه آسم شود. در مرحله اولیه، این علائم به صورت خفیف ظاهر می شود، اما با گذشت زمان، علائم نیز شدید خواهد شد. به همین علت، تشخیص در مراحله اولیه عدم تحمل به غذاها کاری مشکل می باشد. در بچه ها، علائم شایع مانند اسهال، استفراغ و بثورات پوستی نیز مشاهده می شود. از طرف دیگر، در خصوص بزرگسالان، علائم از یک فرد به فرد دیگر متنوع است. در هر مورد همه علائم ذکر شده با هم مشاهده نمی شود. با این حال، در صورتی که این علائم بعد از مصرف محصولات گندم مشاهده شود، می تواند احتمال عدم تحمل به گندم را نشان دهد.

درمان

در صورتی که هر یک از علائم ذکر شده در بالا را بدون هیچ علتی و یا بعد از غذا مشاهده کردید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. پزشک به راحتی بیماری را تشخیص داده و آن را درمان می نماید.

داشتن برنامه غذایی روزانه می تواند به تشخیص این بیماری یاری کند. پزشک ممکن است توصیه کند که فرد به طور کامل از خوردن گندم و محصولات غذایی حاوی گلوتن اجتناب ورزد و سپس مشاهده کند که آیا این علائم از بین می رود یا خیر. در صوتی که علائم از بین رفت، پس به این نتیجه می رسیم که فرد مبتلا به اختلالی به نام عدم تحمل گندم می باشد. در حالی که، در صورتی که این علائم فروکش نکرد، به این نتیجه می رسیم که علائم مشاهده شده مربوط به بیماری ها یا اختلالات دیگر می باشد.

حذف کامل گندم و دیگر محصولات غذایی حاوی گلوتن تنها گزینه درمانی مؤثر برای این اختلال می باشد. پزشک داروهای دیگری را نیز به منظور درمان علائم و ناراحتی ها تجویز می نماید.

پیشگیری

به غیر از گندم، محصولات دیگری نیز وجود دارد که حاوی گلوتن است و باید از مصرف آن ها اجتناب ورزید. این مواد غذایی شامل گندم، جوانه گندم، علف گندم، چاودار، جو، بلغور، نشاسته، آرد گندم سبوس دار، خمیر فطیر، جو دوسر و غیره می باشد.

از طرف دیگر، آنالیز برچسپ های مواد غذایی زیر نیز که ممکن است حاوی گلوتن یا گندم باشند نیز مهم است. این مواد غذایی شامل نان، کیک، نان برشته، نان رول دار، بسکویت نمکی، کلوچه، بسکویت، ماکارونی، پیتزا، کلوچه و کیک چای می باشد.

تنها مصرف غذاهایی که عاری از گلوتن می باشد، توصیه می شود. شما باید از اجزاء موجود در مواد غذایی که مصرف می کنید، آگاهی کامل داشته باشید. اگرچه عدم تحمل به گندم نمی تواند به طور کامل درمان شود، اما انجام اقدامات ذکر شده می تواند تا حدی به پیشگیری از بروز این شرایط یاری کند.

به عنوان یک نکته توجه داشته باشید که مشورت با یک متخصص تغذیه جهت برنامه ریزی یک برنامه غذایی به منظور پیگیری علائم عدم تحمل به گندم و عواقب آن ضروری می باشد.

بعلاوه بسیاری افراد وجود دارند که علائم عدم تحمل مخمر را نشان می دهند، این بیماری شرایطی است که بسیاری از افراد سراسر دنیا را تحت تأثیر قرار می دهد. بسیاری علائم مزمن عدم تحمل غذایی وجود دارد که در آنها افراد مختلف واکنش های متفاوتی را به بعضی مواد غذایی نشان می دهند. عدم تحمل به بعضی غذاهای خاص به این معنی است که بدن این افراد قادر به هضم بعضی مواد غذایی نیست و این موضوع باعث بروز واکنش های جانبی زیادی در بدن می شود.

مخمر یک قارچ بسیار شایع است که در بسیاری از اقلام غذایی درون بدن نیز وجود دارد. این مخمر بسیار کوچک است، اما باعث بروز آسیب زیادی به بدن افراد می شود. حساسیت به مخمر در بزرگسالان و بچه ها هنگامی که جمعیت مخمر درون بدن آغاز به رشد نمایی می نماید، بروز می نماید. هنگامی که فرد اندازه زیادی مخمر را در رژیم غذایی خود مصرف کند، انواعی از علائم آغاز به ظاهر شدن می نماید که این علائم حاصل ترشح هیستامین ها و آنتی بادی هایی است که به وسیله سیستم ایمنی وارد جریان خون می شود.

علل احتمالی عدم تحمل به مخمر

مخمر ماده ای است که وجود آن تنها در مقادیر کم در بدن انسان ضروری می باشد. هنگامی که وجود مخمر به یک حد خاصی برسد، سیستم ایمنی بدن به این مخمرها حمله نموده و این موضوع تهدیدی برای بدن می باشد.

شایع ترین علت ظهور علائم عدم تحمل به مخمر، مصرف مواد غذایی حاوی مخمر می باشد. این موضوع باعث بروز آلرژی در بدن شده و منجر به ایجاد علائم متنوعی می شود.

بعضی از مواد غذایی شایع که محتوای مخمری بالایی دارند شامل نان، پنیر، قارچ، بادام زمینی، انگور، سرکه، سس سویا و غیره می باشد. در صورتی که مصرف این مواد غذایی متوقف نشود، منجر به بروز عدم تحمل به مخمر می شود.

علت دیگر عفونت مخمر، عدم هضم این ماده غذایی می باشد. هنگامی که بعضی مواد غذایی غیر قابل هضم وارد بدن انسان می شوند، این مواد در بدن تخمیر شده و منجر به فراوری اندازه بالایی از مخمر می گردند. این مسأله باعث بروز علائم متنوعی می شود.

بعضی داروهای خاص وجود دارد که می توانند منجر به بروز این مشکل شوند که مهم ترین آن ها داروی پروژسترون و بعضی آنتی بیوتیک ها و کنتراسپتیو می باشند، این داروها منجر به تخریب باکتری ای به نام لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، که باعث کنترل و تنظیم اندازه مخمر در بدن انسان می شود، می شود.

علائم عدم تحمل مخمر در بزرگسالان

بسته به اندازه ماده غذایی ای که مصرف می کنید، این علائم می تواند در عرض چند دقیقه تا چند ساعت بعد از مصرف بروز کند. هنگامی که این علائم بلافاصله رخ دادند، شناسایی علت احتمالی آن ها آسان است. اما در بیشتر موارد، هنگامی که علائم بعد از چند ساعت بروز کردند، معین این که کدام غذا و یا دارو منجر به بروز چنین علائمی شده، مشکل است.
در زیر بعضی از علائم رایج مشاهده شده به وسیله آلرژی به مخمر ذکر شده است:
خستگی، نفخ شکم، آبریزش بینی و چشم، سرماخوردگی و سرفه، اسهال و استفراغ، بثورات قابل مشاهده بر روی پوست، تورم صورت، گرفتگی بینی و عطسه، سردرد و گلو درد، ایجاد پوشش سفید رنگ بر روی زبان، بوی بد دهان، ضربان قلب نامنظم، میل زیاد به مصرف شیرینی جات.

این علائم و شیوه های درمان آن از یک فرد به فرد دیگر متنوع می باشد. بعضی افراد علائم بسیار خفیفی را نشان می دهند که به سرعت ناپدید می شود، در حالی که بعضی افراد دیگر برای چندین ساعت این علائم را از خود بروز می دهند. این علائم می تواند با علائم بعضی بیماری های دیگر اشتباه گرفته شود و این موضوع باعث سخت تر شدن تشخیص بیماری می شود. بعضی مواقع، قرار گرفتن در تماس با گندم بعلاوه می تواند باعث تحریک علائمی مشابه آسم شود. در صورتی که از آلرژی خود به بعضی مواد غذایی آگاهی داشته باشید، باید از مصرف چنین غذاهایی خودداری کنید. همواره برچسپ های موجود بر روی مواد غذایی و محتویات موجود در این بسته ها را قبل از مصرف به منظور جلوگیری از ابتلا به عفونت های مکرر به دقت آنالیز کنید.

یک پزشک بعضی راه چاره ها و شیوه های درمان کوتاه مدت را ارائه می دهد، اما برترین شیوه اجتناب از این شرایط، جلوگیری از مصرف غذاهای آلرژی زا می باشد. این موضوع باعث دور ماندن از بروز واکنش های آلرژیک و داشتن زندگی امن و سالم می شود.

منبع: سایت بازل

منبع: راسخون

به "علائم بیماری عدم تحمل گندم و مخمر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علائم بیماری عدم تحمل گندم و مخمر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید