9 ادویه خوش طعم که می توانید جایگزین نمک کنید

به گزارش وبلاگ تکنولوپ، پزشکان همواره توصیه می نمایند که از مصرف زیاد نمک تا حد امکان خودداری گردد و به جای آن از ادویه ها و چاشنی هایی که نه تنها خوش طعم نماینده هستند بلکه دارای خواص و مزایای زیادی برای سلامتی هستند بهره ببرید.

9 ادویه خوش طعم که می توانید جایگزین نمک کنید

نمک یکی از چاشنی ها و طعم دهنده های اصلی غذا ها است، اما این خوش طعم نماینده دارای مضرات زیادی برای سلامتی می باشد. اما مواد و ادویه های زیادی وجود دارند که می توان از آن ها به عنوان جایگزین برای نمک استفاده کرد. در این مقاله به معرفی بعضی از این طعم دهنده ها می پردازیم.

نمک خوراکی یکی از طعم دهنده های اصلی و پرهوادار است که بدون آن واقعاً غذا ها طعم دلپذیری نخواهند داشت. اما مصرف نادرست و بی رویه این چاشنی می تواند ضرر و زیان جبران ناپذیری برای سلامتی ایجاد کند. بسیاری از امراض به دلیل مصرف بی رویه نمک ایجاد می شوند.

پزشکان همواره توصیه می نمایند که از مصرف زیاد نمک تا حد امکان خودداری گردد و به جای آن از ادویه ها و چاشنی هایی که نه تنها خوش طعم نماینده هستند بلکه دارای خواص و مزایای زیادی برای سلامتی هستند استفاده کنید.

ادویه های فراوانی برای خوش طعم کردن غذا ها وجود دارند که اگر به اندازه صحیح و مناسب از ترکیب آن ها استفاده کنید متوجه خواهید شد که چقدر طعم غذا را دلچسب می نماید بدون اینکه کمبود نمک در آن ها احساس گردد.

در ادامه قبل از معرفی برترین جایگزین ها برای نمک خوراکی، کمی در خصوص این چاشنی و مزایا و مضرات آن صحبت خواهیم کرد.

انواع نمک

نمک یکی از طعم دهنده های اصلی غذا هاست و در بین ادویه ها در رتبه اول واقع شده است. این چاشنی در کل جهان هوادار دارد و از آن برای طعم دادن غذا استفاده می گردد. نمک در غذا ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است و بدون آن غذا طعمی نخواهد داشت.

نمک ها انواع مختلفی دارند که هر کدام دارای خواص و مزایایی می باشد. با شناختن انواع نمک و ویژگی های آن ها سعی کنید یک نمک مناسب انتخاب نموده و از آن در غذا های خود استفاده کنید.

نمک سلتی

این نمک نوعی نمک دریایی است که برای اولین بار در کشور فرانسه کشف شد. رنگ این نمک کمی مایل به خاکستری است و دارای دانه های درشت و نسبتا نم دار است. اندازه سدیم این نمک نسبت به سایر نمک ها کمتر بوده و حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی است.

نمک حلال یا کوشر

کوشر یک واژه بر گرفته از ادیان یهودی است و به معنی حلال می باشد. نمک کوشر دارای دانه های درشتی است و تصفیه نشده است. از این نمک بیشتر برای آشپزی استفاده می گردد، زیرا دارای دانه های درشتی است و پاشیدن آن هنگام آشپزی روی غذا راحت تر می باشد و بیشتر سر آشپز ها از آن استفاده می نمایند.

نمک دریایی

نمک دریایی نمکی است که از تبخیر آب دریا حاصل می گردد و تفاوت چندانی با نمک تصفیه شده ندارد. این نمک حاوی مقادیر زیادی سدیم کلرید می باشد. در انتخاب نمک دریایی باید به رنگ شفاف آن توجه کنید. نمک هایی با رنگ های تیره و کدر دارای مواد معدنی زیادی می باشند.

نمک تصفیه شده

نمک تصفیه شده یا نمک سفره یکی از پر مصرف ترین و رایج ترین نمک ها می باشد. مواد معدنی موجود در نمک در فرایند تصفیه گرفته می گردد و چسبندگی و رطوبت آن نیز از بین می رود.

اغلب نمک های تصفیه شده حاوی مقادیر زیادی ید می باشند. ید یکی از عناصر مهم و ضروری برای بدن است و کمبود آن باعث ایجاد مشکلاتی مانند کم کاری تیروئید می گردد. از این رو در نمک های تصفیه شده از ید استفاده می گردد تا این کمبود جبران گردد.

مضرات مصرف نمک طعام

مضرات نمک نسبت به مزایای آن بسیار زیاد می باشد. هر فرد به طور میانگین نباید روزانه بیشتر از 5 گرم نمک مصرف کند. در حالی که می بینیم بسیاری از افراد اندازه مصرف نمک روزانه شان بیشتر از این اندازه است.

اصلی ترین و شایع ترین عارضه ای که بر اثر مصرف بی رویه نمک ایجاد می گردد فشار خون می باشد. مصرف زیاد نمک باعث افزایش فشار بر روی سرخ رگ ها شده و وجود آن در بدن باعث حبس آب می گردد، در نتیجه اندازه خون در کانال های خونی بیشتر از حد طبیعی می گردد.

از دیگر مضرات مصرف زیاد نمک پوکی استخوان، ناراحتی های معده و ورم بدن می باشد.

انواع جایگزین نمک

در ادامه به شما چند ادویه و طعم دهنده که می توانید به عنوان جایگزین نمک از ان استفاده کنید معرفی خواهیم کرد. همراه ما باشید.

1. زردچوبه جایگزین نمک

زرد چوبه یکی از ادویه های پر مصرفی است که بدون شک در تمام آشپزخانه های ایرانی وجود دارد و از آن برای طعم دادن غذا ها استفاده می گردد. این ادویه طعم بسیار دلچسبی به غذا ها می دهد و دارای خواص مفیدی برای بدن می باشد. استفاده از این ادویه به قدری رایج و مرسوم است که بدون آن غذا طعم خود را از دست می دهد.

اگر می خواهید از میزان کمی نمک استفاده کنید و در عین حال غذایتان طعم لذیذی داشته باشد و کمبود نمک آن احساس نگردد می توانید از این ادویه به همراه کمی فلفل استفاده کنید.

2. زیره جایگزین نمک

زیره یکی دیگر از ادویه هایی است که معمولا در کنار زردچوبه از آن استفاده می گردد و طعم به خصوصی به غذا می دهد. شما می توانید به جای استفاده از نمک زیاد از ترکیبی از انواع زیره ها استفاده کنید تا علاوه بر خوش طعم کردن غذا، از خواص بی نظیر آن استفاده کنید.

در صورتی که دچار مشکل فشار خون هستید و پزشک شما مصرف نمک را برایتان جایز نمی داند می توانید روی غذای خود کمی زیره مانند نمک بپاشید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید. در این صورت شما متوجه کم نمکی غذا نخواهید شد.

3. انواع فلفل جایگزین نمک

فلفل یکی از ادویه هایی است که هواداران بسیاری دارد و در صورتی که کمی فلفل بیشتر به غذا اضافه کنید، کمبود نمک را احساس نخواهید کرد. اما نباید مصرف آن به قدری زیاد باشد که غذایتان بیش از حد تند گردد و نتوانید بخورید.

فلفل ها در انواع و رنگ های مختلف دارند و هر کدام دارای طعمی نسبتا متفاوت نسبت به دیگری است. بعلاوه انواع فلفل دارای مقادیر زیادی آهن و منیزیم است که برای بدن مفید می باشد.

4. پودر سیر جایگزین نمک

سیر یکی از خوراکی ها و طعم دهنده هایی است که علاوه بر لذیذ کردن غذا ها دارای خواص مفید بی نظیری می باشد. اما بعضی از افراد به دلیل ماندگاری بوی آن از مصرف آن خودداری می نمایند.

مصرف میزان مناسبی از این چاشنی در غذا باعث خوش طعم شدن آن می گردد و جایگزین مناسبی برای نمک می باشد. هر چه سیر تازه تر باشد طعم و عطر بهتری دارد، اما در صورتی که به سیر تازه دسترسی ندارید می توانید به جای آن از پودر سیر استفاده کنید که قابل تهیه در ادویه فروشی ها و فروشگاه های مواد غذایی است.

5. پودر پیاز جایگزین نمک

پودر پیاز از آن دسته از ادویه هایی است که دارای عطر و طعمی قوی می باشد و طعم بی نظیری به غذا ها می دهد. این ادویه بیشتر مناسب غذا های گوشتی و انواع غذا های دریایی است، زیرا این ادویه بوی نامطبوع این غذا ها را از بین می برد و طعم دلچسبی به آن ها می دهد و می تواند به عنوان یک جایگزین برای نمک استفاده گردد.

6. آویشن جایگزین نمک

یکی دیگر از ادویه های طبیعی و سرشار از خواص بی نظیر آویشن می باشد. این گیاه دارای عطر مدهوش نماینده ای است که طعم خاصی به غذا می دهد. از این ادویه بیشتر برای طعم دادن فست فود ها مانند پیتزا، ساندویچ پیراشکی و پاستا و لازانیا استفاده می گردد.

آویشن علاوه بر خوش طعم کردن غذا ها دارای خواص زیاد است. یکی از خواص بی نظیر آن کاهش فشار خون می باشد. مصرف آویشن سبب گشاد شدن عروق شده و در هضم بهتر غذا نیز یاری می نماید.

7. دارچین جایگزین نمک

دارچین یکی از ادویه هایی است که تقریبا همواره در غذا ها استفاده می گردد. این ادویه دارای طعمی نسبتا تند و شیرین است و دارای عطر دلنشینی است و تقریبا همه عطر و طعم آن را دوست دارند. از این چاشنی در خیلی از غذا ها می توان استفاده کرد. از این ادویه بیشتر برای طعم دادن به انواع خورشت های ایرانی مانند قیمه، قرمه سبزی و ... استفاده می گردد.

این ادویه یکی از جایگزین های مناسب برای نمک است و با استفاده از آن، کمبود نمک در غذا را حس نخواهید کرد. برای استفاده از دارچین در خورشت ها بهتر است ابتدا آن را به مدت 10 دقیقه در روغن کمی تفت دهید و قبل از سرو خورشت به آن اضافه کنید و بگذارید کمی با خورشت بپزد.

8. زنجبیل جایگزین نمک

زنجبیل یکی از ادویه های دوست داشتنی است که طعم ویژه و تندی است. این چاشنی بیشتر مناسب غذا های گوشتی و سرخ شده است. زنجبیل را می توان به صورت خشک و پودر شده و یا تازه استفاده کرد.

9. پودر پاپریکا جایگزین نمک

پاپریکا در واقع پودر فلفل دلمه ای خشک شده است که در تمام جهان از آن استفاده می گردد و دارای طعم دلچسبی است. از این ادویه برای طعم دادن غذا های گوشتی و لازانیا و پاستا استفاده می گردد. این ادویه نیز می تواند جایگزین مناسبی برای نمک باشد. می توانید این ادویه را با میزانی پودر سیر و فلفل مخلوط کنید تا طعم بی نظیری به غذا بدهید و کمی نمک را احساس نکنید.

نکته: اگر ترجیح می دهید خودتان انواع ادویه و طعم دهنده را در منزل تهیه کنید (مانند خشک کردن برگ های آویشن، دانه های فلفل سیاه و یا ریشه های گیاه زردچوبه و زنجبیل و ...) توصیه می گردد آن ها را به صورت سالم و پودر نشده نگهداری کنید تا خواص و طعم و عطر طبیعی آن ها برای مدت های طولانی حفظ گردد و هر بار تنها میزان کمی از آن ها را آسیاب کنید و زود مصرف کنید.

منبع: بیتوته

منبع: فرادید

به "9 ادویه خوش طعم که می توانید جایگزین نمک کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "9 ادویه خوش طعم که می توانید جایگزین نمک کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید