آشنایی با ترچلو (قارون آینده) گرگان آشنایی با ترچلو (قارون آینده) گرگان
به گزارش وبلاگ تکنولوپ، طرز تهیه ترچلو (قارون آینده) گرگان یکی از غذاهای خوشمزه است که به عنوان یک غذای مجلسی در بیشتر مراسم ها و ضیافت های این شهر سرو می گردد. ترچلو طعم لذیذ و خاصی دارد و برای همین بیشتر مردم شهرهای گرگان و گلستان به آن علاقه دارند.

علاوه بر طعم و مزه بی نظیر ترچلو، خواص و فواید این غذا برای بدن بسیار است؛ به همین علت توصیه می کنیم این غذای خوشمزه را در برنامه غذایی هفتگی تان قرار دهید و هر هفته برای یک بار یا بیشتر آن را تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
با قارون آینده یا ترچلو می توانید سفره پذیرایی تان را رنگین تر کنید و لبخند رضایت را به لب های مهمانانتان هدیه دهید. این غذای سنتی گرگان که از گوشت تهیه می گردد، اکنون به انتخاب اول بسیاری از مردم شهرهای گرگان و گلستان برای سرو در مهمانی هایشان تبدیل شده است؛ بنابراین اگر می خواهید به سبک شمالی از مهمانانتان پذیرایی کنید، ما این غذا را پیشنهاد می دهیم.
آشنایی با ترچلو (قارون آینده) گرگان
قارون آینده (به زبان ترکی) در واقع همان ترچلو است و این غذا به عنوان یکی از انواع غذاهای ترکمنی نیز سرو می گردد. بنابراین اگر نام ترچلو را به عنوان غذای ترکمنستانی شنیدید، تعجب نکنید.
ترچلو (قارون آینده) گرگانترچلو در قسمت شکم و دنده های گوساله واقع شده است و شمالی ها و ترکمن ها از آن برای تهیه پلوگوشت های خوشمزه استفاده می نمایند.
قارون آینده به عنوان یکی از خوشمزه ترین غذاهای ترکمنستان یا گرگان و گلستان شناخته می گردد و یک وعده غذایی مفصل برای شام و ناهار است. بسیاری از ترک ها یا مردمان شمال کشورمان نیز این غذا را به عنوان ولیمه عروسی تهیه می نمایند.
طرز تهیه ترچلو آسان است و طی چند مرحله ساده تهیه می گردد. یکی از رازهای خوشمزه تر شدن این غذا، طبخ برنج به شیوه اصولی است. در واقع اگر طرز تهیه اصولی برنج را بدانید، تهیه ترچلو دیگر برایتان کار سخت و سختی نخواهد بود.
اطلاعات تکمیلی تهیه ترچلو (قارون آینده)
اطلاعات تکمیلی تهیه ترچلو گرگان به ترتیب زیر است:
مقدار کالری | 300 کالری در هر 100 گرم |
مدت زمان آماده سازی | 15 دقیقه (بدون در نظرگرفتن زمان پخته شدن گوشت) |
مدت زمان لازم برای پخت | 40 دقیقه |
تعداد نفرات | 2 نفر |
مواد لازم برای تهیه ترچلو (قارون آینده)
مواد لازم برای تهیه ترچلو را در ادامه فهرست می کنیم:
گوشت گوساله | 300 گرم |
برنج | 2 پیمانه |
پیاز قاچ شده | 2 عدد |
نمک، زردچوبه و فلفل | به مقدار لازم |
طرز تهیه ترچلو (قارون آینده) گرگان
برای تهیه ترچلو طبق مراحلی که در ادامه می گوییم، پیش بروید:
- یک قابلمه تهیه کنید و داخل آن را آب بریزید و روی شعله گاز بگذارید.
- گوشت را به همراه فلفل، زردچوبه و پیغام به قابلمه اضافه کنید.
- اجازه دهید مواد به خوبی پخته شوند، سپس داخل قابلمه به مقدار کافی نمک بریزید.
- داخل قابلمه ای دیگر آب بریزید وآن را روی گاز بگذارید. داخل آب نمک بیفزایید و اجازه دهید آب به جوش برسد.
- برنج های از قبل خیسانده شده را داخل قابلمه بریزید و بگذارید بافت برنج ها نرم گردد. در نهایت برنج ها را آبکش کنید.
- داخل قابلمه برنج ها را با ته دیگ مورد نظرتان بپوشانید، سپس یک لایه برنج بریزید و روی آن را با گوشت بپوشانید. این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید.
- روی درب قابلمه دم کنی بکشید و درب را ببندید و اجازه دهید حدود 40 دقیقه برنج ها کاملا پخته شوند و دم بکشند.
بعد از دم کشیدن برنج ها، اکنون غذای شما آماده است و می توانید این غذای محلی گرگان را برای مهمانانتان سرو کنید.
غذاهای مشابه قارون آینده در شهرهای شمالی کشورمان بسیار هستند. پلو چکدرمه نیز یکی از این غذاهاست که طعم و مزه خاصی دارد و از گوشت گوسفندی تهیه می گردد. بنابراین اگر علاقه ای به گوشت گوساله ندارید، می توانید این غذا را تهیه کنید. طرز تهیه پلو چکدرمه را در مطلب جداگانه به طور کامل آموزش داده ایم.
نکته های مهم برای تهیه ترچلو
برای تهیه ترچلو باید نکته های مهم را مد نظر قرار دهید که در ادامه در خصوص آنها صحبت می کنیم:
- قبل از جوشاندن گوشت ها، آنها را به خوبی بشویید. کوچکترین ذره خون یا کثیفی روی گوشت می تواند روی طعم و کیفیت غذا تاثیر منفی بگذارید.
- بهتر است از چند ساعت قبل برنج ها را داخل آب بخیسانید تا به خوبی دم بکشند و ری دهند. در واقع با این کار برنج هایتان حجم بیشتری می گیرند و دانه بلندتر می شوند.
- بیش از حد اجازه جوشیدن برنج ها را ندهید، در غیر این صورت برنج ها بافت بسیار نرمی پیدا می نمایند و شفته می شوند. با این کار در سرو ترچلو نیز به مشکل می خورید و غذاهایتان ظاهر و کیفیت خوبی نخواهد داشت.
- برای تهیه ترچلو از گوشت گوساله تازه بهره ببرید؛ گوشت تازه همواره بافت و طعم بهتری دارد و لذت بیشتری از خوردن غذا را برایتان به ارمغان می آورد.
- در کنار ترچلو یک ظرف ماست، ترشی، سالاد فصل یا سالاد شیرازی برای مهمانانتان سرو کنید. بعضی علاقه به صرف چلو گوشت با مخلفات دارند.
- آب ترچلو را دور نریزید؛ آب گوشت ها را می توانید در کنار برنج برای مهمانانتان سرو کنید.
- قابلمه های گرانیتی، سرامیکی و تفلون برترین گزینه برای طبخ ترچلو در خانه هستند. مواد و برنج ها به این قابلمه ها نمی چسبند، بنابراین با استفاده از آنها ته دیگ بسیار خوبی با آنها تهیه می کنید و بافت غذا نیز بسیار زیباتر خواهد شد.
- شما می توانید برای طعم دار و لذیذتر شدن غذا به آب گوشت ها کمی آبلیمو بیفزاید. این کار باعث ترشتر شدن آبگوشت می گردد و طعم بهتری به غذا می دهد.
- ترچلو یک وعده غذایی سنگین است، بنابراین پیشنهاد می دهیم این غذا برای ناهار سرو کنید.
شیوه تزیین ترچلو (قارون آینده)
ترچلو برخلاف طعم و مزه عالی، ظاهر مجذوب کنندهی ندارد. بنابراین قبل از سرو حتما این غذا را تزیین کنید. در ادامه چند ایده مجذوب کننده و عالی برای تزیین این غذای محلی گنبد کاووس می گوییم:
- ظرف سرو غذا اهمیت زیادی دارد. سعی کنید ظرف های کاملا تمیز و فرم دار زیبایی را برای سرو ترچلو انتخاب کنید. شکل و ظاهر ظرف می تواند ظاهر غذا را مجذوب کننده و زیباتر کند.
- از سبزی های تازه و معطر یا صیفی جات برای تزیین ترچلو ظرف غذا بهره ببرید. مثلا می توانید چند برگ نعناع و چند تکه خیار کنار ظرف غذا (مثل ظرف ماست) بگذارید تا زیبایی ظرف بیشتر گردد.
- گوچه کبابی، لیموی تازه و پیازه بخش جدانشدنی انواع چلوگوشت ها هستند. شما می توانید داخل ظرف پذیرایی ترچلو را با این مخلفات زیباتر کنید.
- امکان سرو ترچلو در کنار انواع غذاهای دیگر وجود دارد. چکدرمه برترین مکمل این غذا است. شما می توانید با تهیه چند مدل غذا سفره پذیرایی تان را رنگین تر و زیباتر کنید و تجربه ای خوشایندتر از آمدن به مهمانی را برای مهمانان به ارمغان بیاورید.
- تزیین ظرف با ته دیگ ترچلو یکی دیگر از ایده های عالی و مجذوب کننده است. شما می توانید ته دیگ سیب زمینی برای ترچلو بگذارید و در نهایت با استفاده از این ته دیگ ها ظرف پذیرایی تان را زیباتر کنید. اگر ته دیگ ها قالب باشند، ظرف غذای تان شیکتر و زیباتر می گردد.
- با برنج ترچلو داخل ظرف شکل های مختلف مثل گل و … ایجاد کنید. این کار مجذوب کنندهیت ظرف غذا را برای مهمانان افزایش می دهد وقطعا آنها اشتیاق بیشتری برای امتحان طعم غذای شما خواهند داشت.
- شما می توانید برنج ها را در یک ظرف و گوشت ها را در ظرف دیگر بریزید. با این کار بهتر می توانید ظرف ها را تزیین کنید.
- از کمی برنج زعفرانی و زرشک برای تزیین غذا بهره ببرید.
ترچلو، غذای خوشمزه گرگانی که عاشق طعم آن می شوید
در این مطلب به طور کامل در خصوص ترچلو که یکی از غذاهای گرگان و گلستانی است، صحبت کردیم. این غذا اکنون محبوبیت زیادی بین مردمان شمال کشورمان دارد و همه از آن به عنوان یک غذای مجلسی خوشمزه یاد می نمایند.
بسیاری از ترویست ها و گردشگرانی که به گرگان یا گلستان می روند نیز عاشق طعم این غذای شمالی می شوند و دوست دارند که آن را در خانه تهیه کنید. با نکته ها و ترفندهایی که گفتیم، تهیه این غذا در خانه کاری سخت و سخت نخواهد بود. کافیست طبق مراحل پیش بروید و نکته هایی را که گفتیم، مد نظر قرار دهید تا یک ترچلو خوشمزه بپزید.
گاهی اوقات به قدری خسته هستیم یا حوصله درست کردن غذا در خانه را نداریم که گرسنگی را تجریح می دهیم. اما یک خبر خوب برایتان داریم، در واقع شما می توانید به واسطه پلتفرم های سفارش غذا گرگان ترچلو و انواع غذاهای سنتی گرگان یا گلستان را سفارش دهد و در سریعترین زمان درب منزل تحویل بگیرید.
به لطف پلتفرم های تهیه غذا شما برای همواره غذای آماده دارید؛ کافیست وارد این پلتفرم ها شوید و از منوی رستوران های نزدیک، غذای مورد علاقه تان را سفارش دهید. پس از آن کارشناس های سامانه های آنلاین خرید غذا و پرسنل رستوران کوشش می نمایند تا غذا با برترین کیفیت و در اسرع وقت به دستتان برسد.
در پلفترم های آنلاین، علاوه بر غذاهای سنتی، انواع فست فود و غذاهای بین المللی نیز وجود دارد؛ بنابراین نگران تنوع غذایی نباشید. در واقع این سامانه ها برای هر ذائقه ای رستورانی با منویی متنوع را در نظر گرفته اند تا احتیاج تمام مشتری هایشان را برآورده نمایند. برای همین با خیال راحت این پلتفرم ها را نصب و از خدماتشان بهره ببرید.
طرز تهیه ترچلو (قارون آینده) گرگان ساده است، اما مزه فوق العاده عالی و خاصی دارد، به قدری که عاشق طعم آن می شوید. پیشنهاد می دهیم در بازه های زمانی کوتاه این غذا را در خانه درست کنید یا از رستوران ها سفارش دهید تا علاوه بر چشیدن طعم لذیذ، از فواید آن برای بدن بهره مند شوید.
منبع: اسنپ فود