طرز تهیه دمی یارما: پلو محلی اردبیل

به گزارش وبلاگ تکنولوپ، برای افرادی که به کشف غذاهای بومی و سنتی منطقه ها مختلف ایران علاقه مند هستند، دمی یارما می تواند جذابیت زیادی داشته باشد. امروز به سراغ یکی از غذاهای محلی اردبیلی رفته ایم که نام آن دمی یارما یا همان بلغور پلو اردبیلی است. یارما در زبان ترکی آذری به بلغور گندم گفته می گردد. به علت استفاده از بلغور، دمی یارما غذایی بسیار مغذی است.

طرز تهیه دمی یارما: پلو محلی اردبیل

ما در این دستور تهیه کوشش نموده ایم تا برترین روش تهیه دمی یارما را به شما آموزش دهیم. دمی یارما در عین خوشمزگی، بسیار ساده است و به آسانی تهیه می گردد؛ زیرا مواد اولیه آن به راحتی قابل تهیه و آماده سازی است.

مواد لازم برای تهیه دمی یارما

  • بلغور گندم دویست گرم
  • گوشت گوسفندی چرخ شده 140 گرم
  • پیاز دو عدد میانه
  • سیب زمینی دو عدد میانه
  • هویج سه عدد میانه
  • رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
  • آب ولرم دو لیوان
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به اندازه لازم
  • روغن نباتی به اندازه لازم

طرز تهیه پلو محلی اردبیل

مرحله اول

برای آغاز تهیه دمی یارما هویج ها و سیب زمینی ها را پوست کنده و بشوئید. پس از آن، آن ها را به صورت نگینی خرد کنید. یکی از پیازها را پس از پوست کندن و شستن، رنده کنید و دیگری را به صورت خلالی خرد کنید.

مرحله دوم

پیاز رنده شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به گوشت چرخ نموده اضافه نموده و خوب هم بزنید تا یک ترکیب یک دست ایجاد گردد. پیاز خرد شده را به همراه اندازه مناسبی روغن درون یک قابلمه مناسب ریخته و سرخ کنید.

مرحله سوم

پس از آن که رنگ پیاز خرد شده کمی طلایی شد، ترکیب گوشت چرخ نموده، پیاز و ادویه را درون قابلمه بریزید و تفت بدهید.

مرحله چهارم

بعد از این که گوشت چرخ نموده به اندازه کافی تفت داده شد، رب گوجه فرنگی و مجددا کمی زردچوبه را به آن اضافه کنید.

مرحله پنجم

بعد از دو دقیقه تفت دادن گوشت و رب، هویج و سیب زمینی های نگینی شده را به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید تا همه مواد پنج دقیقه تفت بخورند. بعد از آن، شعله زیر قابلمه را کم کنید تا به مدت 10 دقیقه روی شعله بماند.

مرحله ششم

در این مرحله بلغور گندم و دو لیوان آب ولرم را به را به مواد بیافزایید و با شعله میانه بگذارید تا آب آن بخار گردد. بعد از آن که تمام آب داخل قابلمه بخار شد، در آن را با یک دم کنی مناسب بگذارید. زیر شعله را کم کنید تا برنج خوب دم بکشد. بعد از دم کشیدن، غذای شما آماده سرو کردن است. نوش جان!

نکاتی برای پخت دمی یارما: پلو محلی اردبیل

  • مواد اولیه دمی یارما حتما باید تازه باشد.
  • دمی یارما را با چاشنی های مختلفی از جمله انواع ترشیجات مانند: ترشی کلم قرمز یا ترشی مخلوط خانگی می توانید سرو کنید.
  • بلغور پلو اردبیلی علی رغم لذیذ بودن، به خاطر داشتن بلغور گندم غذای سنگینی است. بنابراین، بهتر است از خوردن اندازه زیادی از آن در یک وعده، به خصوص، شب ها اجتناب کنید.
  • اگر به غذاها و به خصوص پلوهای محلی ایران علاقه مند هستید و می خواهید طرز تهیه آن ها را یاد بگیرید پیشنهاد ما به شما یادگیری طرز تهیه چکدرمه غذای محلی ترکمن ها و حتی دمی لخلاخ بوشهری است.
منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه دمی یارما: پلو محلی اردبیل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دمی یارما: پلو محلی اردبیل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید