اعتماد به نفس بالا یا خود بزرگ بینی؟، این دو چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

به گزارش وبلاگ تکنولوپ، یک روانشناس گفت: انسان هایی که اعتماد به نفس کاذب دارند، خود را برتر از دیگران می بینند و برای شخصیت دیگران ارزشی قائل نیستند.

اعتماد به نفس بالا یا خود بزرگ بینی؟، این دو چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

یاسر مهدویان روانشناس و مشاور در گفت وگو با خبرنگار ، درباره تفاوت اعتماد به نفس بالا و خودبزرگ بینی، اظهار کرد: به جرأت می توان گفت زیربنای تمام موفقیت های انسان داشتن اعتماد به نفس خوب و بالاست، اما هستند انسان هایی که اعتماد به نفس کاذب دارند، خود را برتر از دیگران می بینند و برای شخصیت دیگران ارزشی قائل نیستند، اینگونه افراد دچار خود بزرگ بینی شدند و بدون آنکه خود بدانند، در راستا تخریب زندگی و ارتباطات خود، قرار گرفته اند.

این روانشناس در پاسخ به این سئوال مبنی بر اینکه چه اتفاقی رخ می دهد که شخصی دچار خود بزرگ بینی می گردد؟، گفت: اولین عامل به نوع تربیت آن ها در کودکی بر می گردد، توجه زیاد و مخرب والدین در بعضی مواقع موجب تثبیت شخصیت خودبزرگ بینی در بچه ها می گردد و این امر در بزرگسالی می تواند برای وی دردسر ساز گردد.

وی ادامه داد: عامل دوم؛ همانطور که به دست آوردن موفقیت های کوچک باعث می گردد یک شخص روز به روز اعتماد به نفس بیشتری کسب کند، اما گاهی شخص با خود فریبی تبدیل می گردد به یک شخصیت خودبزرگ بین و تصور می کند، چون موفقیت هایی کسب کرده است، پس شخصیتی برتر نسبت به اطرافیان دارد، این تصور غلط باعث می گردد که شخصیت و مهارت های دیگران را به حساب نیاورد و یا به سخره گیرد و خود را فردی همه چیز دان، در نظر گیرد.

مهدویان افزود: کم کم شروع می کند به امر و نهی کردن دیگران، قضاوت کردن آن ها و به سخره دریافت تلاش های دیگران، تمام این عکس العمل ها و تغییرات به صورت ناخود آگاه شکل می گیرد، چون باور غلطی در او شکل گرفته است. این افراد معمولا موفقیت های دیگران را نادیده می گیرند و زمانی که از موفقیت دیگران صحبتی می گردد، سعی می کنند به جنبه های منفی قضیه تمرکز کنند و نکاتی را پیدا کنند که بتوانند، آن موفقیت را بی ارزش جلوه دهند.

این روانشناس با بیان اینکه افراد خود بزرگ بین به مرور زمان دوستان صمیمی خود را از دست می دهند و ارتباطاتشان محدود می گردد، افزود: چراکه در هر جمعی که حضور پیدا می کنند، با رفتار و طرز برخورد خود حس بدی به جمع انتقال می دهند و این امر باعث می گردد کم کم دیگران از او فاصله بگیرند.

وی گفت: اما در مقابل شخصی که اعتماد به نفس خوب و کافی دارد، پیشرفت اطرافیان را صادقانه می ستاید، چون درک می کند که یک نفر برای پیشرفت کردن در هر جنبه از زندگی باید تلاشی مستمر و منظم داشته باشد. فردی که اعتماد به نفس مناسبی دارد، دیگران از بودن در کنار او لذت می برند، چون با انرژی مثبتی که دارد، حس آرامش و اعتماد به دیگران می دهد، و ناخودآگاه رفتار هایی دارد که باعث ایجاد انگیزه در اطرافیان می گردد.

مهدویان بیان کرد: باید تمام تلاش خود را کنیم تا روز به روز اعتماد به نفس بیشتری داشته باشیم، ولی بی رحمانه با خود صادق باشیم که مبادا اعتماد به نفس ما تبدیل به خودبزرگ بینی گردد، که در این صورت تیشه به ریشه تمام موفقیت ها و ارتباطات خود خواهیم زد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "اعتماد به نفس بالا یا خود بزرگ بینی؟، این دو چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اعتماد به نفس بالا یا خود بزرگ بینی؟، این دو چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید