انسان اهل زمین است؛ شایعات را باور نکنید

به گزارش وبلاگ تکنولوپ، خبرنگاران علم به سان باغی است که در آن انواع میوه ها رشد و نمو دارند. میوه هایی که حاصل تجربه آزمایش و دانشمندانی است که نسل بشر آن را پروزانده است. بی شک این باغ بزرگ علف های هرزی هم خواهد داشت. گیاهانی بی خاصیت اما در بعضی موارد در ظاهر زیبا. این علف های هرز در دنیای علم همان شبه علم است که با توسعه فضای مجازی رسوخ بیشتری در میان مردم پیدا نموده است.

انسان اهل زمین است؛ شایعات را باور نکنید

اما این بار انسان را مورد هدف قرار داده انسانی که عنصر اصلیش کربن است و شباهت های کمی هم با دیگر موجودات روی کره زمین ندارد. البس سیلور نام مستعاری است که در کتابی با اسم انسان اهل زمین نیست به ذکر بعضی استدلال هایی نموده است . وی انسان را موجودی فرا زمینی معرفی نموده است.

اینکه چقدر این فرضیات درست باشد باید دید نویسنده از چه قانونی در علم بهره گرفته است. در آنالیز های اجرا شده تعیین شد این اثر از هیچ ساز و کار علمی پیروی ننموده است و هیچ نهاد معتبر علمی گواهی بر تایید این کتاب نزده است.

کامیار عبدی، استاد دانشگاه و باستان شناس در گفت وگو با خبرنگار ایبنا با ذکر دلایل و استدلال های علمی مباحث بیان شده در کتاب انسان اهل زمین نیست نوشته الویس سیلور را بی اساس دانست و گفت: اینکه فردی بخواهد با یک کتاب تمامی یافته های پیشین علم را نقض کند، خود امری بی اساس است. در توضیح اصول یک پژوهش علمی باید گفت؛ آن روندی اعتبار دارد که بر اساس دانشی که دانشمندان قبلی به آن رسیده اند پژوهش خود را به ثمر نشانده باشد.

وی گفت: از آنجایی که در سال های متمادی پژوهش های پیچیده ای در علم اجرا شده است پژوهشگران باید گام بعدی این پژوهش ها را بردارند نه انکه آن را نقض کند. باشد در واقع هیچ فردی نمی تواند حرفی بزند که قوانین پیشین و ثابت شده را نقض کند. تمامی موضوعاتی که نویسنده آن ها را علتی بر ای امر می داند

مشاهداتی بر مبنای فسیل های هفت میلیون ساله وجود دارد. اینکه اجداد انسان ها میمون ها هستند و نیای میمون ها هم به پستانداران و بعد خزندگان و ماهیان و در نهایت به تک سلولی ها می رسد. در واقع نمی توانیم بگوییم که انسان از کره زمین نیست و موجودی متفاوت تر از دیگر مجودات است. با این همه اطلاعات ژنتیکی که ما را به تمام موجودات زنده جهان وصل می نماید نمی توانیم چنین گزارش هایی را به کار ببریم. لازم به ذکر است، نودو هشت درصد ژن های ما شبیه ژن های شامپانزه است و همین دو درصد است که باعث تفاوت ما با شامپانزه ها شده است و انسان را انسان نموده است

که انسان اهل زمین نیست، دارای دلایل و توضیحات علمی و منطقی است. برای مثال اینکه چرا ما دچار آفتاب سوختگی می شویم علتش این است که انسان در ابتدای خلقتش در یک منطقه گرمسیر آفتابی آفریقا رشد و نمو داشته است. خوب که اگر دقت کنیم می فهمیم که نخستین نمونه های انسانی سیاه پوست بودند.

به گفته این پژوهشگر؛ رنگدانه های پوست در واکنش با نور شدید آفتاب فعالیت زیادی می نمایند و همین امر باعث می گردد که به مرور زمان رنگ پوست تیره گردد. اما از دویست هزار سال پیش که از آفریقا خارج شد و در مکان هایی سکونت گرفت که نور خورشید مایل تر می تابید؛ نظیر شمال آمریکا و اروپا. در این شرایط فعالیت رنگدانه ها در پوست کمتر و به مرور رنگ پوست انسان روشن تر شد. حتی در حال حاضر سفیدپوستان هم طی مدت زمان طولانی در معرض شدید آفتاب قرار بگیرند به مرور زمان پوست تیره تری خواهند داشت. بنابراین تمام این موضوعاتی که در کتاب آورده شده توجیه علمی دارد.

عبدی با اشاره به اهمیت فرهنگ در بعضی ناسازگاری ها گفت: مسأله دیگر این است که انسان جدا از موجودات دیگر که بر اساس غریزه کارهای خود را انجام می دهند، پدیده ای دارد به نام فرهنگ که بر اساس آن بسیاری از کارهایی که انجام می دهد ضرورتاً با غریزه آن همخوانی ندارند اما بر اساس تفکرات فرهنگی است که در فکر آن شکل گرفته است. بنابراین با کناریکدیگر گذاشتن این موضوعات، نمی توان گفت که انسان اهل زمین نیست.

وی اضافه کرد: مشاهداتی برمبنای فسیل های هفت میلیون ساله وجود دارد. اینکه اجداد انسان ها میمون ها هستند و نیای میمون ها هم به پستانداران و بعد خزندگان و ماهیان و در نهایت به تک سلولی ها می رسد. در واقع نمی توانیم بگوییم که انسان از کره زمین نیست و موجودی متفاوت تر از دیگر مجودات است. با اطلاعات ژنتیکی که ما را به تمام موجودات زنده جهان وصل می نماید نمی توانیم چنین گزارش هایی را به کار ببریم. لازم به ذکر است، نودو هشت درصد ژن های ما شبیه ژن های شامپانزه است و همین دو درصد است که باعث تفاوت ما با شامپانزه ها شده است و انسان را انسان نموده است.

به گفته عبدی، شصت درصد ژن های انسان شبیه موز است. این نشان می دهد که خاستگاه همه موجودات یکی است؛ بنابراین این ارتباط ژنتیکی می تواند علت محکمی باشد برای رد صحبت های نویسنده در کتاب انسان اهل زمین نیست

ما هم بخشی از خانواده بزرگ موجودات هستیم

وی ضمن اشاره به فراری بودن عموم مردم از علم گفت: اغلب افرادی که مباحث درج شده در کتاب انسان اهل زمین نیست را باور می نمایند در واقع درک درستی از مباحث ژنتیکی، انسان شناسی و باستان شناسی و حتی زیست شناسی ندارند بنابراین کوچک ترین موضوعی که بخواهد در قالب علم بیان گردد، برای این افراد پذیرفتنی است.

عبدی با اشاره به بعضی از استدلال های الیس سیلور گفت: اینکه سیلور زایمان سخت انسان را علتی بر فضایی بودن آن دانسته باید گفت، انسان یک علت بسیار تعیین در باب زایمان سخت نسبت به دیگر پستاندارها دارد؛ وقتی که به نوع زایمان شامپانزه ها و اورانگوتان ها می نگریم، درمی یابیم

مشکلاتی که انسان دارد ناشی از سیر تکاملی است که در حال طی کردن آن است. در حالی که شامپانزه ها،گوریل ها و میمون ها اینگونه نیستند و ربطی به این ندارد که انسان از فضا یا جایی دیگر پا بر روی زمین گذاشته است. ما جزو آن مجموعه ژنتیکی هستیم که ویژه سیاره زمین است. به عبارت دیگر انسان با یک ستاره دریایی از نظر ژنتیکی ارتباط بیشتری دارد تا موجودی که از یک سیاره دیگر. با فرض وجود موجودات فضایی در واقع مجموعه گنجینه ژنتیکی یک موجود فضایی از الگوی دیگری پیروی می نماید و اصلاً قابل مقایسه با انسان نیست؛ چراکه ژن های ما اصلا همخوانی ندارد

که تمامی آنها چهاردست وپا هستند و تنها گونه انسان است که روی دو پا راه می رود و همین روی دو پا راه رفتن باعث می گردد که لگن انسان جمع گردد تا بتواند وزن بالا تنه آن را حفظ کند و این جمع شدن لگن باعث می گردد که زایمان انسان با مشکلاتی همراه باشد در این شرایط راه خروجی جنین از شکم مادر تنگ تر می گردد؛ به همین علت انسان ها در مقایسه با دیگر جانداران زایمان سخت تری دارند.

وی گفت: مشکلاتی که انسان دارد ناشی از سیر تکاملی است که در حال طی کردن آن است. در حالی که شامپانزه ها،گوریل ها و میمون ها اینگونه نیستند و ربطی به این ندارد که انسان از فضا یا جایی دیگر پا بر روی زمین گذاشته است. ما جزو آن مجموعه ژنتیکی هستیم که ویژه سیاره زمین است. به عبارت دیگر انسان با یک ستاره دریایی از نظر ژنتیکی ارتباط بیشتری دارد تا موجودی که از یک سیاره دیگر. با فرض وجود موجودات فضایی در واقع مجموعه گنجینه ژنتیکی یک موجود فضایی از الگوی دیگری پیروی می نماید و اصلاً قابل مقایسه با انسان نیست؛ چراکه ژن های ما اصلا همخوانی ندارد.

به گفته عبدی، اساس تمام موجودات بر مبنای کربن است در واقع بیشترین عنصری که در زمین یافت می گردد این عنصر است و ما هم از کربن هستیم اما موجودات دیگر ممکن است اساس و بنیان دیگری برای شکل گیری را انتخاب نموده باشند. به قدری مباحث درج شده در کتاب احمقانه و پیش پا افتاده است که به هیچ وجه نمی توان به آنها اعتنا کرد و در واقع نمی توان آن ها را به مباحث علمی وصل کرد.

عبدی درباره اینکه چرا عموم مردم گرایش بیشتری به درک چنین محتوایی دارند، تاکید نمود: شاید مردم از علم می ترسند و چون دارای پیچیدگی های بسیاری است از سختی آن فرار می نمایند و فکر می نمایند که علم حرف هایی می زند که آنها قادر به درک آن نیستند. به همین علت به توضیحات ساده و عوام پسندانه بسنده می نمایند و در واقع به خود زحمت نمی دهند که اصول علمی را فرا بگیرند و بفهمند که مکانیزم و سیستم آفرینش از چه قوانینی پیروی می نماید.

این زیست شناس تکاملی درباره دیگر استدلال سیلور درباب ارتباط جاذبه زمین با دردهای مفاصل انسان گفت: این که نویسنده کتاب در واقع موضوع جاذبه زمین را به کمر دردها و پا دردهای انسان ربط می دهد کاملاً بی مورد است و اصلاً ارتباطی با یکدیگر ندارد. عموما دردهای مفاصل به سبک زندگی و ماشینی بودن زندگی انسان ارتباط پیدا می نماید. به اعتقاد من انسان اگر درست بنشیند، ورزش کند و زندگی سالمی را در پیش بگیرد، می تواند در واقع تا سالیان طولانی از بدن و عضلات و مفاصل خود استفاده کند و دردی را متحمل نگردد. در واقع سبک زندگی موجود در این جهانی حاضر باعث شده است که ما به انواع کمردرد و دردهای مفصلی مبتلا شویم نه آنکه از کره دیگری آمده باشیم.

به گفته عبدی، همیشه در مقابل شبه علم رویکرد دیگری به نام علم وجود دارد که به ابزار محکم و قوی تری مجهز است؛ به گونه ای که راهی از پیش نمی برند. علف هرز جهانی علم به تعداد می رود. شاید موضوعاتی که امروز برای ما نا مفهوم است علت آن در موردی نهفته باشد که ما هنوز آن را کشف ننموده ایم.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران

به "انسان اهل زمین است؛ شایعات را باور نکنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انسان اهل زمین است؛ شایعات را باور نکنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید