رشد پایدار مالی بدون تغییر رویکرد و شفافیت رخ نخواهد داد
به گزارش وبلاگ تکنولوپ، یک کارشناس مالی گفت: بدون تغییر رویکرد و شفافیت، رشد مالی بالا و پایدار تحقق نخواهد یافت.
به گزارش خبرگزاری وبلاگ تکنولوپ ، محمدرضا یوسفی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به شعار سال در رابطه با موانع فراوری بیان نمود: از ضروریات توسعه کشور، تغییر رویکرد اقتصاد دلالی و رانتی به اقتصاد مولد است. تغییر رویکرد دارای لوازم و نشانه هایی از جمله کوشش جهت شکل گیری شفافیت در سه عرصه قضایی، سیاسی و اقتصادی است.
وی افزود: شفافیت در نظام قضایی در سطوح مختلفی قابل بیان است؛ از جمله موارد آن شفافیت پرونده های قضایی و فرایند دادرسی، دسترسی آسان و در حد قابل قبول به اطلاعات قضایی و محاکمات به ویژه محاکمات تحت عنوان تخلفات و مفاسد اقتصادی و یا محاکمات سیاسی و ورود آزاد رسانه ها در جلسات دادگاه ها می باشد.
یوسفی ادامه داد: این اصل موجب اعتمادسازی جامعه، تحقق عدالت قضایی، مبارزه مؤثر با فساد و تقویت سلامت و کارآمدی اقتصادی خواهد شد.
این استاد دانشگاه در مورد شفافیت سیاسی اظهار کرد: این نوع شفافیت نیز در جنبه های مختلف قابل آنالیز است. در مسئولیت های مبتنی بر انتخابات شورای شهر و روستا، مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان و ریاست جمهوری شفافیت در منابع اقتصادی انتخاباتی، شفافیت اقتصادی کاندیداها و چگونگی تایید و یا رد آنان توسط شورای نگهبان در حدی که اعتماد عمومی را جلب کند وجود داشته باشد.
وی در ادامه بیان کرد: شفافیت در اقتصاد ایران جهت تقویت اقتصاد فراوری محور و تضعیف اقتصاد انحصاری و رانتی, در دو سطح شکل دهی بسترهای لازم و بستن مجاری رانتجویی قابل بیان است؛ در سطح نخست، تغییر نگاه به نظام اقتصادیاتی کشور، تضمین حقوق مالکیت، بهبود فضای کسب و کار و ثبات اقتصادی از بسترهای لازم جهت تحقق اقتصاد رقابتی و فراوری محور است.
یوسفی افزود: در سطح دوم که بستن مجاری رانتجویی می باشد در ابتدا می بایست انحصارات واردات و صادرات، به ویژه صادرات مواد خام حذف یا کم گردد؛ پس از آن اصلاح نظام بانکی موجود در جهت تقویت اقتصاد مولد قرار می گیرد. امروز می توان یکی از مهمترین مسائل فعالان اقتصادی را عدم دسترسی مناسب به منابع اقتصادی بیان نمود.
->
منبع: خبرگزاری آریا