سفر به ترابزون؛ شهر تاریخی و پر جاذبه ترکیه

به گزارش وبلاگ تکنولوپ، ترابزون (Trabzon)، مرکز استان ترابزون است که به دلیل بقایای تاریخی فراوان و چشم انداز ها طبیعی بسیار زیبا، یکی از مهم ترین شهرهای منطقه دریای سیاه و ترکیه به تعداد می رود.

سفر به ترابزون؛ شهر تاریخی و پر جاذبه ترکیه

از صومعه ها و روستاهای کوهستانی گرفته تا قلعه ها و کلیساها، جاهای دیدنی متعددی در ترابزون وجود دارد که گردشگران می توانند در برنامه سفرشان بگنجانند.

این شهر در گذشته مرکز امپراتوری ترابوزان بود و به نام یک شهر بندری مهم محسوب می شد که از جنوب شرق با ایران و از شمال شرق با قفقاز رابطه داشت. موقعیت جغرافیایی ترابزون در جاده تاریخی ابریشم هم باعث شده بود که این منطقه برای قرن ها نقطه تلاقی مذاهب، زبان ها و فرهنگ های مختلف باشد.

امروزه در گوشه گوشه شهر و استان ترابزون می توان بقایای این گذشته غنی را مشاهده کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا تعدادی از جاهای دیدنی ترابزون را که در تور ترکیه قادر به بازدید از آن ها هستید، به شما معرفی کنیم.

صومعه سوملا

صومعه سوملا، ساختار بسیار شگفت انگیزی دارد، چراکه روی یک صخره شیب دار و مشرف به چشم انداز طبیعی فوق العاده ای ساخته شده است و از همین رو یکی از مهم ترین جاهای دیدنی ترابزون به تعداد میرود. این صومعه ارتدوکس یونانی که وقف مریم مقدس است، 386 سال پس از میلاد در ارتفاع 1200 متری و بر فراز پارک ملی آلتیندره (Altındere National Park) ساخته شد.

قلعه ترابزون

قلعه ترابزون (Castle Of Trabzon) یکی دیگر از جاذبه های ترابزون است که قدمت آن به دوران بیزانس برمی شود. این سازه زیبا و تاریخی از سه قلعه تشکیل شده است و به باور کارشناسان، قدمت بخش بالای آن به سال 2000 پیش از میلاد می رسد که در آن زمان به نام قلعه شهر به کار می رفت. الکسیوس دوم از ترابوزان، قلعه های میانی و پایین تر را ساخته، هرچند امضای محمد دوم، سلطان عثمانی روی یکی از دروازه های آن معین است.

موزه ایا صوفیه ترابزون

موزه ایا صوفیه ترابزون (Trabzon Hagia Sophia Museum)، در واقع یک کلیسای ارتودوکس یونانی بوده که در سال 1584 به مسجد تبدیل شده است، هرچند قدمت آن به قرن سیزدهم و زمانی برمی شود که ترابزون به نام مرکز امپراتوری ترابوزان شناخته می شد. این سازه تاریخی که در نزدیکی دریا قرار گرفته است، اکنون به صورت موزه درآمده است و یکی از زیباترین نمونه های معماری بیزانس محسوب می شود.

صومعه وازلون

وازلون یکی از ثروتمندترین صومعه های ارتدوکس محسوب می شده است

صومعه وازلون (Vazelon Manastırı) در 270 سال پس از میلاد ساخته شد و مورخان معتقدند که درآمد حاصل از آن برای ساخت وساز صومعه سوملا استفاده شده است. این صومعه زمانی یکی از ثروتمندترین صومعه های ارتدوکس یونانی در ترکیه بوده است و نقاشی های دیواری آن شامل صحنه هایی از داوری نهایی می شوند که زیبایی این سازه را دوچندان کرده اند. این صومعه بارها از طریق ایرانی ها و ترک ها مورد تخریب قرار گرفت، تا اینکه در سال 1922 به طور کامل ویران شد و اکنون بقایای ویران و در عینِ حال مجذوب کننده آن به جای مانده است.

قصر آتاتورک

قصر آتاتورک در سال 1890 به نام یک خانه ییلاقی برای یک بانکدار معروف یونانی ساخته شد، هرچند این عمارت زیبا در سال 1924 برای محل اقامت مصطفی کمال آتاتورک مورد استفاده قرار گرفت. در سال 1987 هم این قصر به موزه باستان شناسی و مردم شناسی تبدیل شد.

اوزون گول

روستای اوزون گول (Uzungöl) در جنوب شهر ترابزون قرار گرفته است و یکی از معروف ترین جاهای تفریحی برای شهرنشین ها است تا به گشت وگذار در طبیعت بپردازند. این روستای دوست داشتنی را کوهستان های سرسبز احاطه کرده اند و دریاچه ای بزرگ در وسط آن به چشم می خورد و به همین دلیل محلی ایدئال برای استراحت و کوهنوردی به تعداد میرود.

بازار بدستن

بدستن (bedesten)، بازار سرپوشیده عهد عثمانی است که در مرکز شهر ترابزون قرار گرفته است و یکی از قدیمی ترین سازه های شهر به تعداد میرود. در این بازار سر پوشیده، انواع مختلفی از خوراکی ها، ادویه جات، صنایع دستی بسیار متنوع و... به فروش می رسد. این بازار مساحتی حدود 48 هزار مترمربع دارد که 60 راهرو و تقریباً 5500 مغازه را در خود جای داده است. بازار بدستن، یکی از بناهایی است که به دستور گلبهار حاتون، همسر سلطان محمد فاتح، ساخته شد و در میان بازارهای بدستان ترکی، تنها نمونه بدستان با یک گنبد منفرد است.

بزتپه

بزتپه (boztepe)، یکی از جاهای زیبای شهر ترابزون است که چشم اندازی بی نهایت از دریای سیاه و شهر ترابزون را پیشکش گردشگران می کند. بزتپه یا همان بام ترابزون، به واسطه چشم انداز دیدنی به شهر، غروب خورشید معرکه و هوای پاک به شدت مورد توجه گردشگران است و به طور کلی مکانی دنج و آرام بخش به دور از هیاهوی شهر محسوب می شود.

مسجد و آرامگاه گلبهار حاتون

مسجد و آرامگاه گلبهار حاتون (Gulbahar Hatun Tomb)، یکی از قدیمی ترین و اصیل ترین بناهای اسلامی در ترابزون است که به یاد سلطان یاوُز سلیم اول و مادرش گلبهار حاتون ساخته شد و بر اساس منابع، کار ساخت آن در سال 1514 به خاتمه رسید. از این سازه فقط مسجد و آرامگاه گلبهار حاتون به جای مانده است و عمارت، مدرسه و حمام آن تخریب شده اند. بنای این مسجد در دسته مساجد زاویلی قرار می گیرد که نوع خاصی از معماری اولیه عثمانیان بوده به تعداد می رود. کار اجرا شده روی دیوارهای این بنا دیدنی است و برای طاق ها و مناره های آن از سنگ های خاکستری تیره و سفید مایل به زرد استفاده شده است. این سازه، محرابی از سنگ مرمر دارد.

پارک زاگنوس دره

با اینکه شهر ترابزون، طبیعت بکر و سرسبز و زیبایی دارد؛ اما پیداکردن یک فضای سبز بزرگ در مرکز این شهر سخت است. در این بخش از شهر، سازه های تاریخی متعددی به چشم می خورد و با اینکه بلوارهای تازه و عریض به سمت مرکز ترابزون امتداد یافته اند و عبورومرور در شهر را تسهیل می کنند؛ اما گردشگرانی که می خواهند شناخت بهتری از شهر پیدا کنند، قدم زدن در خیابان های پر پیچ و باریک و سنگ فرش ترابزون را ترجیح می دهند؛ اما این همه ماجرا نیست و دره ای فوق العاده زیبا و بزرگ به نام پارک زاگنوس دره (Zagnos Valley Park) درست در وسط این سازه های تاریخی خودنمایی می کند و فضایی عالی برای پیک نیک، پیاده روی و خوش گذرانی به تعداد میرود. در این پارک طولانی، پل پایه بلندی متعلق به پل تاریخی زاگنوس و همچنین بلوار سلطان یاوُز سلیم اول دیده می شود. علاوه بر چندین حوض و جویبار و اردک و خرگوش، تعدادی کافه هم در این پارک فعالیت می کند که گردشگران می توانند خود را به یک فنجان چای خوشمزه مهمان کنند.

غار چال

غار چال (CAL CAVE) یکی از معروف ترین جاذبه های ترابزون است که با شکل های طبیعی و زیبای خود، گوشه ای از بهشت را پیشکش گردشگران می کند. این غار با طول هشت کیلومتر، دومین غار بزرگ شناخته شده در جهان به تعداد می رود؛ هرچند که فقط یک کیلومتر آن برای بازدید عموم باز است. یک جهت پیاده روی به طول 150 متر در سمت چپ و 400 متر در سمت راست با فاصله 200 متری از ورودی غار دارد. یک دریاچه و آبشار هم در سمت راست غار به چشم می خورد. ارتفاع آب این دریاچه و منبع آب زیرزمینی با توجه به فصل بارندگی، بین 25 تا 150 سانتی متر متغیر است. در داخل غار، فراز و فرودهای اشکال طبیعی مختلف باعث افزایش و کاهش ارتفاع غار شده است، هرچند گردشگران مسئله ای با این موضوع ندارند. با اینکه در ورودی این غار، هوا خشک است، اما هرچه به داخل غار بروید، هوا شرجی تر می شود؛ به همین دلیل این اثر طبیعی برای افراد مبتلا به آسم و تنگی نفس خوب است.

منبع: گردشبان

به "سفر به ترابزون؛ شهر تاریخی و پر جاذبه ترکیه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سفر به ترابزون؛ شهر تاریخی و پر جاذبه ترکیه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید