طرز تهیه شیرین قاتوق؛ خورش خوشمزه گیلانی

به گزارش وبلاگ تکنولوپ، خبرنگارانـ غذا های سنتی نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم خاص هر منطقه ای هستند. خطه شمال ایران با نعمت های فراوان دارای متنوع ترین و بیش ترین نوع غذاست که بسیار خوشمزه، پر هوادار و مقوی هستند.

طرز تهیه شیرین قاتوق؛ خورش خوشمزه گیلانی

شیرین قاتوق یکی از خورش های خوشمزه و بسیار لذیذ گیلانی است که از ترکیب مرغ با آلو خورشتی، قیصی، کشمش و... تهیه می گردد. این خورش یکی از غذا های سنتی و مرسوم گیلانی است. خورش شیرین قاتوق برای افرادی که به غذا های شیرین علاقه دارند، یک انتخاب مناسب است. اگر در پی طبخ غذا های تازه و خوشمزه برای اعضای خانواده هستید، پیشنهاد ما به شما خورش شیرین قاتوق گیلانی است.

در ادامه این مطلب طرز تهیه خورش شیرین قاتوق همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این غذا تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه شیرین قاتوق

پیاز: 3 عدد

مرغ: 3 تکه

زعفران دم نموده: به مقدار لازم

آلو خورشتی: 6 عدد

قیصی یا برگه زردآلو: 8 عدد

کشمش پلویی: 2 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری

آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

1 ـ نکات مربوط به آلو خورشتی

آلو با داشتن خواص آنتی اکسیدانی سرشار از ویتامین های گروه A، B، C و بعلاوه دارای کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن و گوگرد است. آلو خورشتی معمولا به رنگ های زرد، سیاه و قهوه ای روشن و در مقدار های ریز یا درشت در بازار موجود است. آلو خورشتی تازه و مرغوب نباید بوی ترشیدگی بدهد و باید ظاهری شفاف داشته باشد. همواره هنگام استفاده از آلو در خورش نیم ساعت قبل آن را توی یک کاسه با آب ولرم خیس کنید. این کار باعث می گردد اگر آلو دارای شن ریزه یا آشغال باشد، با خیس خوردن کاملا تمیز گردد. بعد از نیم ساعت آلو را توی یک صافی بریزید و روی آن آب بگیرید؛ سپس به غذا اضافه کنید.

2 ـ نکات مربوط به پیاز

اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد ها از آن استفاده کرد.

پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به مقدار کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی گیرند.

3 ـ نکات مربوط به مرغ

یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت ها زود تر تعیین می گردد. اگر این قسمت ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ های بسته بندی استفاده می کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون آبه نداشته باشد.

4 ـ نکات مربوط به زعفران

همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری بهره ببرید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیش تری پس بدهد.

زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی گردد. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.

طرز تهیه خورش شیرین قاتوق

1 ـ ابتدا پیاز را پوست کنید؛ سپس پیاز ها را به صورت خلالی خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید تا سبک و طلایی گردد؛ سپس نصف لیوان آب جوش به پیاز ها اضافه کنید و اجازه بدهید آب پیاز کشیده گردد و پیاز ها حالت کاراملی و شفاف پیدا کند.

2 ـ نیمی از پیاز های سرخ شده را کنار بگذارید و بقیه پیاز ها را بگذارید داخل قابلمه بماند. تکه های مرغ را همراه با نمک، فلفل و زردچوبه به مرغ اضافه کنید و اجازه بدهید دو طرف تکه های مرغ با حرارت کم سرخ گردد و با پیاز و ادویه ها مزه دار گردد؛ سپس یک لیوان آب جوش را همراه با چند قاشق غذاخوری زعفران به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و یک ساعت زمان بدهید تا مرغ با شعله کم بپزد و آب داخل قابلمه کشیده گردد.

3 ـ در این مرحله نصف پیاز سرخ شده را که کنار گذاشته بودید، همراه با آلو خورشتی که از قبل خیس داده اید، با مقداری روغن تفت بدهید و یک فنجان آب به آن اضافه کنید. ده دقیقه زمان بدهید؛ سپس قیصی یا برگه زردآلو را همراه با رب گوجه فرنگی و آبلیمو به این ترکیب اضافه کنید و هم بزنید. آلو و قیصی را همراه با رب گوجه فرنگی یک دقیقه تفت بدهید؛ سپس کشمش پلویی را همراه با نصف لیوان آب جوش اضافه کنید و 15 دقیقه دیگر زمان بدهید تا بجوشد و غلیظ گردد.

4 ـ در مرحله آخر تکه های مرغ پخته را به ترکیب بالا اضافه کنید و اجازه بدهید ده دقیقه دیگر همه مواد با هم بجوشد؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید. خورش شیرین قاتوق خوشمزه و مجلسی شما در این مرحله آماده سرو است که می توانید آن را با کته زعفرانی میل کنید و لذت ببرید، نوش جان.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه شیرین قاتوق؛ خورش خوشمزه گیلانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرین قاتوق؛ خورش خوشمزه گیلانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید