عمده ترین سیاست در تنظیم بازار، افزایش عرضه محصولات کشاورزی است

به گزارش وبلاگ تکنولوپ، خبرگزاری خبرنگاران-رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از اجرای سیستم های نوین آبیاری در 70 هزار هکتار از اراضی کشاورزی آذربا یجان شرقی اطلاع داد.

عمده ترین سیاست در تنظیم بازار، افزایش عرضه محصولات کشاورزی است

به گزارش خبرنگار ما در تبریز؛، مهندس اکبر فتحی در نشست خبری به مناسبت دهه مبارک فجر با اشاره به تشکیل معاونت توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی به منظور یکپارچه سازی فرایند تولید تا مصرف محصولات کشاورزی ، گفت: وظیفه این معاونت، نظارت بر بازار محصولات کشاورزی بوده و بر این اساس کلیه مراحل مربوط به زنجیره تامین، توزیع و نظارت بر کالا برعهده جهادکشاورزی است.

وی اضافه نمود: ممکن است این معاونت که تنها 1.5 ماه از شروع فعالیت آن می گذرد، ناهماهنگی ها و نواقصاتی داشته باشد اما به مرور جبران خواهد شد و شهروندان و هم استانیهای عزیز می توانند هرگونه نارسایی و تخلف در بازار عرضه محصولات کشاورزی را به شماره تلفن 124 اطلاع دهند تا همکاران نظارت و بازرسی، اقدامات لازم را انجام دهند.

مهندس فتحی گفت: تشکیل این معاونت در ذیل قانون انتزاع انجام گرفته که اقدامی بسیار مهم و ضروری در راستای مسئول قرار دادن یک دستگاه مخصوص در بحث تولید، عرضه و نظارت بر محصولات کشاورزی است چرا که قبلاً دستگاه های مختلفی برای عرضه و نظارت یک محصول فعالیت می کردند.

وی با اشاره به اینکه با حذف واسطه ها قیمت محصولات کشاورزی به سمت تثبیت و تعادل حرکت نموده است، گفت: عمده سیاست دولت و بخش کشاورزی برخورد قهرآمیز با بازار نیست بلکه افزای ش تولید موجب تعدیل قیمتها می گردد و بر این اساس اقداماتی را در جهت حذف واسطه ها اجرا شده است از جمله ایجاد سامانه بازرگام و عرضه کالاهای اساسی با قیمت مناسب که به صورت ای نترنتی عرضه می گردد .

وی با اشاره به فعالیت سامانه بازرگام، گفت: این سامانه با هدف حذف واسطه ها و استفاده از بستر هوشمندسازی شروع به کار نموده و با عرضه کالاهای اساسی در آن، قیمت مرغ و تخم مرغ به ثبات رسیده است. کالاهای دیگری نیز به مرور در این سامانه عرضه می شوند.

وی با بیان اینکه از استان ما هیچ محصول سیب برگشت خورده ای به روسیه نداریم و محصول برگشتی از این کشور نیز مربوط به فلفل است ادامه داد: فلفل های آذربایجان شرق هیچ مسئله ای نداشتند و تنها به علت عدم تناسب استانداردهای کاشت فلفل روسیه با ایران این محصولات به کشور بازگردانده شد چون سموم استفاده شده برای کاشت و پرورش فلفل جزو استانداردهای کشاورزی کشور روس یه نبوده و در نتیجه محصولاتی که با این سموم کاشت شده است نیز مورد قبول این کشور نیست اما همین محصول به چند کشور دیگر به علت سازگار بودن با استانداردهای آنان صادر شد.

وی گفت: سمومی که برای کشور روسیه ممنوع است را به کشاورزان و تولیدنمایندگان ابلاغ و تاکید کردیم که قطعاً از آن سموم استفاده نگردد. کارشناسان فنی جهادکشاورزی نیز دائم در حال کنترل هستند تا مبادا مسئله ای از این بابت به وجود آید.

وی در ادامه در مورد بحث سیب زمینی و کمبود عرضه در بازار، گفت: کمبود محصول سیب زمینی در سطح کشور با راهکارهای انجام گرفته تاحدودی تعدیل یافته است و اکنون حداقل 40 هزار تن سیب زمینی در انبارهای استان وجود دارد که 20 هزار تن از آنها مازاد بر احتیاج است. این محصول که جزو محصولاتی بدون معین قیمت مصوب است، در هنگام کاهش عرضه به بازار با افزایش قیمت روبرو می گردد و تنها زمانی قیمت آن کاهش می یابد که عرضه را افزا یش دهیم.

مهندس فتحی اضافه نمود: سیب زمینی در سامانه بازرگام با قیمت 9800 تومان عرضه می گردد در حالی که قیمت آن در میادین، 10 هزار و در بازار تا 12 هزار تومان است.

وی در مورد علت افزایش قیمت گوشت در روزهای گذشته نیز اظهار کرد: با شرایط نامساعد آب و هوایی هفته های گذشته، عرضه دام در میادین کاهش افته و از طرفی کشور به علت عدم تحویل نهاده های وارداتی از سوی واردنمایندگان، با مشکل تامین نهاده های دامی روبرو بود اما اکنون بارگیری نهاده ها شروع شده و مسائل موجود طی روزهای آینده حل خواهند شد.

وی در مورد مزیت انتقال آب ارس به دشت تبریز، اظهار کرد: با اجرای این طرح، اراضی دیم منطقه تبدیل به اراضی آبی می شوند که مزی ت آن تولید محصولاتی با تنوع بالا و ارتقای سطح تولید است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود، در مورد سیمای کشاورزی استان، تشریح کرد: یک میلی ون و 300 هزار هکتار اراضی سطح زیرکشت در استان وجود دارد که عمده این اراضی (بالغ بر 900 هزار هکتار) دیم و باقی اراضی به صورت نیمه آب (نه آبی مطلق) هستند.

وی با اشاره به پرورش هفت میلیون راس دام سنگین و سبک در استان، اضافه نمود: سالانه به اندازه پنج میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در استان تولید می شوند که تنها سه می لیون تن از آنها مربوط به محصولات زراعی است.

وی با بیان این که تولید 21 قلم محصول کشاورزی استان دارای رتبه های یک تا شش در سطح کشور هستند، اظهار کرد: آذربایجان شرقی دارای پنج م یلیون و 200 هزار تن ظرفیت صنایع تبدیلی و تکمیلی از جمله بسته بندی، تولید و نگه داری (انبارهای پایین و بالای صفر درجه) محصولات کشاورزی است.

مهندس فتحی در مورد شرایط آبیاری کشاورزی استان، تشریح کرد: نزدیک به 70 هزار هکتار از اراضی استان که عمدتا در پایاب سدها قرار دارند، به شبکه های فرعی آبیاری مجهز هستند به همین اندازه نیز آبیاری نوین در سطح استان توسعه یافته و هر یک از این ظرفی تها قابل قیاس با شرایط آبیاری دوران پیش از انقلاب نیست.

وی با اشاره به پیشتازی آذربایجان شرقی در مکانیزاسیون بخش کشاورزی، گفت: کشاورزی کشور در دوران پیش از انقلاب فقط متکی به اصول سنتی بود اما امروز از این مقوله فاصله گرفته و به سمت صنعتی شدن در حال حرکت هستیم. الزام اولیه برای صنعتی شدن کشاورزی نیز استفاده از ماشین آلات کشاورزی و ارتقای ضریب مکانیزاسیون است.

وی با بیان این که آذربایجان شرقی در بحث توسعه گلخانه ها در سطح کشور رتبه نخست را دارد، گفت: در مناطقی که حتی نمی توان تصور کرد، احداث گلخانه ها شدت گرفته و حتی امروز هریس دارا بزرگترین سطح گلخانه استان بعد از جلفا (با مساحت 20 هکتار) بوده و قرار است گلخانه دیگری در سطح 80 هکتار نیز در این شهرستان احداث گردد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در ادامه با بیان اینکه کشاورزی در معرض انواع تهدیدات و بلایای طبیعی به خصوص بحران کم آبی واقع شده است، گفت: در آذربایجان شرقی تمامی بلایای طبیعی بر بدنه بخش کشاورزی وارد می گردد و حوضه دریاچه ارومیه به عنوان محل تول ید و سطح زیرکشت 46 درصد از کل محصولات کشاورزی استان، در حال نابودی است اما با این شرایط، با ورود مهندسی و علم و دانش به بخش کشاورزی شاهد افزایش 3.5 برابری تولید محصولات استان نسبت به دوران پیش از انقلاب هستیم.

وی در مورد حق آبه استان از حوضه دریاچه ارومیه نیز اظهار کرد: طی پنج سال اخیر با کاهش 36 درصدی میزان حقابه تخصیص یافته به بخش کشاورزی استان از این حوضه هستیم. اما تجهیز 4000 هکتار اراضی منطقه به آبیاری تحت فشار (در حالی که اندازه مصوب 2800 هکتار بود) نگذاشتیم که در حوضه دریاچه اروم یه با کمبود تولید روبرو گردد وگرنه الان باید هیچ کشتی در این منطقه انجام نمی گرفت.

وی با بیان این که جهادکشاورزی به جای افزایش سطح زیرکشت، در پی ارتقای سطح عملکرد تولیدات است، گفت: علاوه بر حوزه زراعت و باغبانی در حوزه دام و طیور ن یز با ارتقای سطح عملکرد روبرو هستیم که به وسیله تغییر نژاد دام ها و چندقلوزایی میسر شده است.

مهندس فتحی گفت: با افزایش تولد دام های چندقلو و تولید طیور با نژاد زودبازده، تولیدات این بخش متناسب با افزایش جمعیت استان ارتقا یافته است و به خصوص در حوزه ط یور، سرمایه گذاریهای فوق العاده ای انجام گرفته و یا در حال اجرا است.

وی در ادامه با تاکید بر اهمیت مقوله امنیت غذایی و لزوم ارتقای سطح تولیدات نسبت به رشد جمعیت، اضافه نمود: منابع تولید از جمله آب و خاک با شرایط اقلیم کنونی در حال نابودی است اما امیدواریم با اهتمام کشاورزان زحمتکش استان بتوانیم این شرایط را پشت سر بگذاریم.

وی با اشاره به افزایش قابل توجه صادرات بخش کشاورزی استان نسبت به دهه های گذشته، گفت: تولیدات صادرات محور نیز در استان افزایش یافته و میوه هایی باکیف یت بالا و جهت صادرات در سردخانه های استان وجود دارند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به اجرای طرح جهش تولید در 350 هزار هکتار از اراضی دیم استان، گفت: در این اراضی با اصلاح الگو کشت و کاهش مصرف آب، در پی کشتی با اصول صحیح کشاورزی هستیم و در این راستا کارشناسان جهادکشاورزی در کنار کشاورزان بوده و اصول مورداحتیاج را آموزش می دهند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، در مورد لزوم بکارگیری شرکتهای دانش بنیان در بخش کشاورزی، اظهار کرد: مراکز رشد کشاورزی در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طب یعی استان مستقر هستند اما شرکتهای دانش بنیان فقط در بحث ساخت ادوات کشاورزی فعالیت می نمایند و در مورد تولیدات کشاورزی، هیچ شرکت دانش بنیانی به صورت مستقیم ورود ننموده است.

وی گفت: شرکتهای دانش بنیان متقاضی می توانند طرحهای خود را با هماهنگی جهادکشاورزی، به صورت پایلوت در یک منطقه اجرایی نمایند تا در صورت رضا یت اهالی منطقه و کشاورزان، بتوانند طرحهای خود را در سطح بیشتری توسعه دهند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه کشورهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان ظرفیت مناسبی برای کشاورزی فراسرزم ینی دارند، گفت: درصدد استفاده از ظرفیت این کشورها برای کشت محصولات مورد احتیاج خود هستیم.

وی اظهار کرد: محصولاتی مانند ذرت، جو و دانه های روغنی به عنوان کشت فراسرزمینی مدنظر می باشند و کشورهای هدف نیز در این خصوص معین شده است.

وی اضافه نمود: کشورهای آفریقایی و ونزوئلا از ظرفیتهای کافی خاک و آب در این خصوص برخوردار هستند اما مسافت و فاصله زیادی تا کشورمان دارند بر این اساس کوشش م کنیم برای استفاده از این ظرفیت از کشورهای همسایه مثل جمهوری آذربایجان و ارمنستان استفاده گردد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: البته در این راستا ارمنستان هم خودش برای کشت فراسرزمینی اعلام آمادگی نموده که ظرفیت مناسبی است .

با بیان این که شرایط خشکسالی سال گذشته باعث کاهش 30 درصدی تولید برنج ایرانی شده است و در شرایط کنونی با افزایش عرضه م ی توان قیمت آن را در بازار کاهش داد گفت: در راستای ایجاد تعادل در بحث قیمت برنج، انواع برنج های وارداتی چون هندی، پاکستانی و تایلندی به وسیله اداره کل غله استان تهیه شده و قرار است در فروشگاه های سطح استان توزیع گردد. ایازی خبرنگار وبلاگ تکنولوپ در آذربایجانشرقی

منبع: خبرگزاری آریا

به "عمده ترین سیاست در تنظیم بازار، افزایش عرضه محصولات کشاورزی است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عمده ترین سیاست در تنظیم بازار، افزایش عرضه محصولات کشاورزی است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید