استرس مزمن باعث هوس کردن این خوراکی ها می گردد

به گزارش وبلاگ تکنولوپ، استرس مزمن نیازهای متابولیک بدن و استفاده و دفع بسیاری از مواد مغذی را افزایش می دهد و در نتیجه اگر فردی از رژیم غذایی مغذی استفاده نکند، ممکن است کمبود بعضی ریزمغذی ها رخ دهد.

استرس مزمن باعث هوس کردن این خوراکی ها می گردد

به گزارش بهداشت نیوز، استرس بعلاوه یک واکنش زنجیره ای از رفتارها را ایجاد می نماید که می تواند بر عادات غذایی تأثیر منفی بگذارد و منجر به سایر مسائل سلامتی گردد. استرس تقاضای بیشتری برای اکسیژن، انرژی و مواد مغذی در بدن ایجاد می نماید.

با این حال، افرادی که استرس مزمن را تجربه می نمایند، ممکن است هوس غذاهای آرامش بخش مانند تنقلات یا شیرینی های بسیار فرآوری شده را داشته باشند که چربی و کالری بالایی دارند، اما مواد مغذی کمی دارند. افرادی که استرس دارند ممکن است زمان یا انگیزه لازم برای تهیه وعده های غذایی مغذی و متعادل را نداشته باشند یا ممکن است از خوردن وعده های غذایی خود صرف نظر یا فراموش نمایند.

استرس می تواند با ایجاد خواب سبک تر یا بیداری های مکرر، خواب را مختل کند که منجر به خستگی در طول روز می گردد. برای مقابله با خستگی روز، افراد ممکن است از بعضی موادغذایی محرک برای افزایش انرژی مانند کافئین یا میان وعده های پرکالری استفاده نمایند.

در هنگام استرس حاد، هورمون آدرنالین، اشتها را سرکوب می نماید، اما با استرس مزمن، سطوح بالای کورتیزول ممکن است باعث هوس به ویژه برای غذاهای سرشار از قند، چربی و کالری گردد که ممکن است منجر به افزایش وزن گردد. کورتیزول به تجمع چربی در ناحیه شکم یاری می نماید که به آن چاقی مرکزی نیز می گویند که با مقاومت به انسولین و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع دو، بیماری های قلبی عروقی و بعضی سرطان های سینه مرتبط است.

بنابر گزارش دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برای یاری به کنترل استرس توجه به نکات زیر توصیه می گردد:

داشتن رژیم غذایی متعادل: یک رژیم غذایی متعادل از سیستم ایمنی سالم و ترمیم سلول های آسیب دیده حمایت می نماید و انرژی اضافی مورد احتیاج برای مقابله با رویدادهای استرس زا را فراهم می نماید. تحقیقات نشان می دهد که غذاهای خاصی مانند چربی های امگا 3 (گردو و روغن ماهی)، سبزیجات و میوه ها به تنظیم سطح کورتیزول یاری می نمایند. اگر به علت خستگی یا مشغله زیاد برای تهیه وعده های غذایی در خانه، بیشتر به فست فودها اعتماد می کنید، برنامه ریزی وعده های غذایی را در نظر بگیرید.

آگاهانه غذا خوردن: وقتی استرس داریم سریع غذا می خوریم، بدون اینکه متوجه شویم چه چیزی یا چقدر می خوریم که می تواند منجر به افزایش وزن گردد. شیوه های تغذیه آگاهانه با تشویق به نفس های عمیق، انتخاب های متفکرانه غذایی، تمرکز بر روی وعده غذایی و جویدن آهسته و کامل غذا، با استرس مقابله می نماید. این کار لذت بردن از غذا را نیز افزایش می دهد و هضم را بهبود می بخشد.

تمرین منظم: فعالیت بدنی به کاهش فشار خون و سطح هورمون استرس یاری می نماید. ورزش های هوازی مانند پیاده روی باعث افزایش تنفس و ضربان قلب می گردد، به طوری که اکسیژن بیشتری به سلول های بدن می رسد. این باعث کاهش تنش در عضلات از جمله قلب می گردد.

مدیتیشن یا تکنیک های تنفس عمیق: تنفس سریع و کم عمق و افکار نامنظم در پاسخ به استرس رخ می دهد، بنابراین برای کاهش تنش عضلانی، کاهش ضربان قلب و آرامش فکر، نفس های عمیق و آهسته بکشید. هر زمان که احساس استرس کردید، به آرامی نفس بکشید و بر هر تنفس درونی و بیرونی تمرکز کنید. به وسیله این عمل ساده، سیستم عصبی پاراسمپاتیک شما فعال می گردد و می تواند به شما یاری کند آرام شوید.

مشاوره سلامت روان یا سایر حمایت های اجتماعی: احساس تنهایی می تواند استرس را افزایش دهد. در زمان تنهایی با یک فرد مورد اعتماد صحبت کنید. بیشتر فقط درک اینکه تنها نیستید و احساسات شما غیرعادی نیستند، می تواند به کاهش استرس یاری کند.

تمرین تعادل بین کار و زندگی: از تعطیلات و زمان شخصی خود بهره ببرید. فرار دوره ای از فشارهای کاری می تواند برای کاهش استرس، افزایش بهره وری و کاهش خطر بیماری های جسمی و روانی که با فرسودگی شغلی مرتبط هستند، معجزه کند. حداقل یک بار در هفته برای فعالیت های سرگرم نماینده برنامه ریزی کنید. باغبانی (کاشتن گیاهان در گلدان های کوچک از جمله پونه کوهی، آویشن، ریحان)، مطالعه، لذت بردن از موسیقی، ماساژ، پیاده روی در طبیعت و پختن غذای مورد علاقه نمونه هایی از فعالیت های کاهش استرس هستند.

بهداشت خواب: استرس می تواند باعث افزایش حس هوشیاری گردد که آغاز خواب را به تاخیر می اندازد و بعلاوه باعث قطع خواب در طول شب می گردد و می تواند مانع از ورود فرد به مراحل خواب عمیق گردد که در آن بدن بافت را ترمیم می نماید و رشد می دهد و از سیستم ایمنی سالم پشتیبانی می نماید. هفت تا 9 ساعت در شب بخوابید.

منبع: فرارو

به "استرس مزمن باعث هوس کردن این خوراکی ها می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استرس مزمن باعث هوس کردن این خوراکی ها می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید